Magára talált a bitcoin, 31 000 dollár felett a kriptovaluta

A bitcoin végre magára talált, 31 000 dollár felett kereskednek a kriptopénzzel. Életre keltek az altcoinok is. 

Néhány órával a várva várt esemény előtt – amelyen Jack Dorsey és Elon Musk a bitcoinról fog beszélgetni – az eszköz árfolyama megugrott. A cikk írásának idején 31 469 dollárnál jár a vezető kriptovaluta árfolyama.

Az elmúlt időszakban bekövetkező kedvezőtlen árfolyammozgások után a bitcoin árfolyama egészen 29 000 dollárig zuhant tegnap. Ez volt a BTC legalacsonyabb árfolyama június vége óta. A bikák azonban ezen a ponton megerősödtek, és megfordították az irányt. A kriptovaluta magára talált és a ma reggeli órákban 30 000 dollár fölé kúszott, nemrég pedig átlépte a 31 000 dolláros küszöböt is.

Mindez mindössze néhány órával a kriptotér egyik legjobban várt eseménye előtt következett be: a Musk-Jorsey találkozó előtt. Az összejövetel célja az, hogy a Tesla feje, Elon Musk és a Twitter vezérigazgató Jack Dorsey a bitcoinról, és a kriptovaluta intézményi befektetőiről beszélgessenek. Az eseményhez csatlakozik az Ark Investment vezére, Cathie Wood is.

Életre keltek az altcoinok is

A BTC-n kívül a legtöbb alternatív érme is komoly pofont kapott tegnap. Az Ethereum árfolyama egészen 1720 dollárig süllyedt, ami szintén az elmúlt egy hónap legalacsonyabb árfolyama lett.

A második legnagyobb kriptopénz azonban pozitívan reagált a zuhanás után, és több mint 200 dollárral növelte értékét. Ennek eredményeként az ETH jelenleg 1903 dollárnál jár.

A Binance Coin szintén többhetes mélypont után 286 dollárig kúszott fel. A 24 órás skálán az összes többi nagyobb piaci kapitalizációval rendelkező altcoin is zöldben díszeleg. Ezek közé tartozik a Cardano (11,89%), Ripple (5,99%), Dogecoin (14%), Polkadot (13,47%), Uniswap (8%), Bitcoin Cash (7,5%), Litecoin (7,6%), Solana (15,6%) és Chainlink (8,82%).

Érdekes módon a THORChain, amelyet alig egy hete hackeltek meg, a leglátványosabban teljesít a top 100 érme közül, 28,4%-os emelkedéssel.

Az összes kriptopénz piaci kapitalizációja jelenleg 1,27 billió dollár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.