A magyarok kedvenc nyaralóhelye kriptovalutákkal mentené meg a turizmust

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az olaszországi Lignano turisztikai vállalkozásai kriptovaluták segítségével mentenék meg a COVID sújtotta turizmust. Egyre több cég kér kriptofizetéssel kapcsolatos tanácsot, állítja a Crédit Agricole pénzintézet független pénzügyi tanácsadója, Franco Scarabaggio. 

Homokos tengerpart, ropogós pizza és mindössze néhány száz kilométerre Magyarországtól: ez Lignano Sabbiadoro, a magyarok által is igen kedvelt nyaralóhely. Sajnos a COVID-19 pandémia következtében a máskor turistáktól hemzsegő tengerparti kisváros és vállalkozásai most komoly anyagi problémákkal küszködnek. A 2021-es szezon megmentésére számos ötlettel álltak elő, többek között a kriptovaluták fizetőeszközként történő elfogadásával is.

A szlovén határ közelében lévő üdülőhely cégei a kriptovaluták felé próbálnak nyitni, mivel azt tapasztalták, hogy egyre több külföldi turista érdeklődik tőlük afelől, hogy hogyan bérelhetnek hajót vagy fizethetnek szállást különféle kriptovalutákkal. Franco Scarabaggio, a Crédit Agricole bank pénzügyi tanácsadója szerint számos helyi vállalkozás kér mostanában tanácsot azzal kapcsolatban, hogyan fektethetnek kriptovalutába vagy fogadhatnak el kriptovalutát fizetőeszközként.

A pénzügyi tanácsadó szerint azóta ugrott meg igazán az érdeklődés a kriptopénzek iránt, mióta a bitcoin átlépte az 58 000 dollárt.

„Míg korábban 25-30 évesek kértek tőlem tanácsot, most azt látom, hogy az 55-60 éves vállalkozók keresnek fel. Sokan arról érdeklődnek, hogy hogyan fizethetnének náluk a turisták kriptovalutával. Egy olyan városban, mint Lignano, amely gazdasági szempontból fontos szerepet tölt be a régióban, megváltozik a fizetések módja. Azok a bankok, amelyek nem foglalkoznak a fintech technológiával, eltűnnek a piacról.”

Scarabbaggio szerint egy pénzügyi forradalom kellős közepén vagyunk, ahol már nincsenek bálnák és kisbefektetők. A piac szerinte egy “csordaként mozog együtt.” 

Egyre több olasz bank használja ki a blokklánc technológia nyújtotta előnyöket és érdeklődik a kriptovaluták iránt. Néhány talján pénzintézet már kriptovaluta leckéket is kínál, hogy ezzel segítse az ügyfelek tudásának bővítését.

De azok, akik kriptovalutákba akarnak befektetni, mit is akarnak egy bank pénzügyi tanácsadójától?

Scarabbaggio kijelentette: „Egyfajta jóváhagyást várnak tőlem. Arról érdeklődnek, hogyan lehet fiókot nyitni a nagy kriptotőzsdéken, hogyan lehet kriptovalutát venni és eladni, illetve vállalkozóként hogyan fogadhatnak el kriptovaluta fizetéseket. A Bitcoinról kérdeznek a legtöbben, de népszerű a Cardano (ADA) is. Sokan kértek tőlem információt a Dogecoinról (DOGE), főleg Elon Musk Twitteren közzétett bejegyzései után. Azért fordulnak hozzám, hogy eloszlassam a kételyeiket. Igazából ugyanazt tanácsolom, mint a tradicionális pénzügyi világban: diverzifikáld a portfóliód és csak apró lépéseket tegyél.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.