Május óta megállás nélkül BTC érméket vásárol egy bálna

  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Egy ismeretlen bálna, aki a világ harmadik legnagyobb kriptotárcájának a tulajdonosa, továbbra is úgy vásárol BTC érméket, mintha nem lenne holnap. A befektető a piac jelenlegi ingadozásait kihasználva, csak a héten 490 BTC érmével bővítette a kriptotárcáját. A heti bevásárlás összértéke 23 millió dollár, azaz átszámolva majdnem 7 milliárd forint volt.

A WhaleAlert adatai szerint a tranzakciók londoni idő szerint szeptember 8-án, éjfél után pár perccel történtek, a Coinbase kriptotőzsde online platformján keresztül.  Ezzel a tranzakcióval együtt ugyanezen bálna a tavaszi 65,000 dolláros árfolyamrekord után megindult összezuhanás alatt már több, mint 4000 BTC érmével gazdagodott. Az összes vásárlás a bálna Coinbasenél vezetett számláján keresztül történt. A bálna tárcáján mindent egybevéve jelenleg olyan 5 milliárd dollárnyi BTC lehet összesen.

Jórészt a bálnák mentették meg a piacot

A kriptovaluta piac nagyon csúnya zuhanást élt meg április és május közepe között, amikor is a legtöbb érme árfolyama a felével vagy még annál is nagyobb mértékben csökkent. Bár sokan pánikszerű eladásba kezdtek, úgy tűnik, számos bálna hosszú távon gondolkodott és úgy döntött, hogy inkább további BTC érméket vásárol nyomott áron. Július közepétől kezdve pedig ismét emelkedő tendencia figyelhető meg a kriptopiacon, ami elemzők szerint nem kis mértékben köszönhető a hasonlóan tapasztalt bálnáknak, akik közül sokan már elég régi játékosok ahhoz, hogy ne kezdjenek pánikszerű, öngerjesztő eladásba még egy komolyabb esés esetén sem.

Természetesen a különböző érmék eltérő mértékben tudtak megbirkózni a helyzettel. Míg az ETH pár nappal ezelőtt újra elérte a 4000 dolláros rekord környékét, és jelenleg körülbelül 10 százalékkal ez alatt adják-veszik, a BTC kereskedelme még mindig a korábbi 65000 dolláros rekordja alatt közel 30 százalékkal történik. A jelenleg 25 cent körül mozgó viccérme Elon Musk szörnyszülött őrület DOGE pedig sehol nincs a május közepi 75 cent körüli rekordjához képest.

Persze olyan bálnák is akadnak akiknek úgy tűnik, hogy tényleg elege lett a kriptopiacból a legutóbbi zuhanáshullám után. Nagy hír volt például, amikor még júniusban egy közel egy évtizede játékban lévő, még 5 dolláros (!) árfolyamnál beszálló szereplő minden BTC érméjét eladta. Persze azért számára ez egy könnyebb döntés lehetett, mint azoknak akik ne adj isten a 65,000 dolláros rekord közelében vásároltak.

( Forrás )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.