A MakerDAO 3%-kal emeli a DAI stabilitási díját

Ismételten a stabilitási díj emelésére indítottak szavazást. A vezetői egyeztetés eredményével nem mindenki elégedett.

Hatodszorra emelhetnek

Újabb szavazást kezdeményeztek a MakerDAO Ethereum alapú decentralizált stabilcoin stabilitási díjának 3%-kal való emeléséről. A szavazás a Decentralizált Autonóm Szervezet (DAO) oldalán indult április 19-én.

A MakerDAO, aki forgalomba hozta a USD-hez rögzített, fent említett algoritmikus decentralizált stabilcoinját, az éves stabilitási díj növelésével próbálja biztosítani a token árfolyam rögzítettségét. A stabilitási díj, akkor kerül felszámításra, amikor a DAI-t hitelezésre használják fel.

A DAI árfolyamának elméletben 1 dollárnak kellene lennie

Márciusban a DAO már két alkalommal is növelte a DAI díjat. Első alkalommal 3,5%-ra, majd 7,5%-ra. Múlt héten a díj tovább emelkedett újabb 4%-kal, így az idei ötödik szavazással elérte a 11,5%-ot. Jelenleg is ezen a szinten áll. Amennyiben a növelést újra megszavazzák, akkor a díj a 14,5%-os értéket.

Vegyes fogadtatás

A javaslat kiemeli, hogy az emelés szükségességét megvitatták a vezetői értekezleten április 18-án. Az egyeztetésről készült felvétel a YouTube-on elérhető. A közösség vegyesen fogadta az emelésről szóló szavazás bejelentését a Reddit kommentek alapján.

Egy felhasználó az irányú aggodalmát fejezte ki, hogy szerinte a gyakori stabilitási díj módosítás a rendszert egy megjósolhatatlanul rövid távú tőkeáttételű rendszerré fogja változtatni. Más felhasználók megjegyezték, hogy a díjat azért növelni, hogy biztosítsák az árfolyamhoz való rögzítettséget, egyszerűen nem célravezető.

Ahogy a Cointelegraph megírta március közepén a SEC, az USA Értékpapírpiaci Felügyelet digitális eszközökkel foglalkozó szenior tanácsadója Valerie Szczepanik megjegyezte, az algoritmikus stabilcoinok problémákba ütközhetnek a jelenlegi értékpapír szabályozás mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük