Malajziában illegális lett a kriptovaluta ATM-ek üzemeltetése

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Néhány nappal ezelőtt a malajziai Értékpapír Bizottság (SC) bejelentette, hogy a kripto ATM-ek illegálisak az ország egész területén, mivel azok telepítéséhez először külön engedélyt kell kérniük a vállalkozásoknak. Mivel ez az engedély korábban nem létezett, így azt senki sem kaphatta meg. Tehát minden, már meglévő automata működése is illegális.

„Az SC arra kívánja figyelmeztetni a nyilvánosságot, hogy a kriptovaluta ATM-eket működtető szervezeteket digitális eszköztőzsde (DAX) üzemeltetőknek tekinti. Ezek működése viszont regisztrációhoz kötött. Az SC nem engedélyezte egyetlen szervezet számára sem kriptovaluta ATM-ek üzemeltetését. ”

A bizottság úgy fogalmazott, hogy ezek az eszközök megkönnyítik a kriptovaluták világába való belépést digitális eszközök vétele és eladása révén, ami azt jelenti, hogy Malajziában ezek az automaták működése egyenértékű a DAX-ekkel (digitális eszköztőzsdékkel), amelyek viszont engedélykötelesek. Mivel azonban eddig nem volt szükség üzembe helyezésükhöz semmilyen regisztrációra, így gyakorlatilag egyik napról a másikra minden, már kihelyezett automata is illegálisnak minősül. A bizottság szerint ezeket a készülékeket pénzmosásra vagy kétes eredetű eszközök konvertálására is lehet használni, ezért különösen veszélyesek a felhasználókra nézve.

Az SC a kriptovaluta automatákat működtető cégeket arra figyelmeztette, hogyha legálisan szeretnék folytatni a tevékenységüket, azonnal regisztráljanak a bizottságon keresztül. Amennyiben valaki engedély nélkül továbbra is működteti a kihelyezett ATM-eket, úgy nagyon szigorú büntetésre számíthat. 2 millió eurós pénzbírságot és akár 10 év börtönbüntetést is kockáztat az illegális kriptoautomata kezelő vállalat.

A bizottság egy online portált is létrehozott, ahol azt lehet ellenőrizni, mely kriptovaluta ATM-et telepítő vállalat rendelkezik engedéllyel és melyik nem. A weboldalon emellett minden gyanús esetet is jelenteni lehet, amely az ilyen típusú tevékenységekhez kapcsolódik.

banner

További érdekes cikkeink:

Átfúrtak a szomszéd épületbe, úgy loptak el 85 bányászgépet Malajziában

Az Air Asia blokklánc technológiát használ az árufuvarozáshoz

Nyolc ország, amely igazi kriptovaluta adóparadicsommá vált

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.