Már a Discord-on is felütötték a fejüket a kriptocsalások

Sajnos a Discord-ot is elérték a kriptocsalások, ahol privát üzenetekben hihetetlen lehetőségeket ajánlva próbálnak BTC-t kicsalni a bűnözők.

A Discord egy olyan népszerű platform, amit többek között a kriptósok is előszeretettel használnak, ugyanis remekül használható közösségen belüli interakciókhoz és egy erős ökoszisztéma kialakításához. A Discord szerverek tagjai gyakran segítenek, illetve javasolnak megoldásokat egymásnak.

A bűnözők azonban ide is megérkeztek, és a privát üzenetküldési lehetőséget kezdték el használni arra, hogy hihetetlen ajánlatokkal keressék meg áldozataikat. Azt ígérik, hogy csillagászati ​​összeget kereshetnek minimális erőfeszítéssel.

“Nyertél 0,95 BTC-t”

A mostani esetben a csaló egy egyszerű üzenetben tájékoztatta áldozatait, hogy ők a szerencsés nyertesei egy sorsolásnak, amit azért hozott létre a rixbit nevű (fantom)váltó, hogy megsegítse az embereket a válság idején. Ezután arra kérik az így felkeresetteket, hogy regisztráljanak a váltónál, hogy megkaphassák 0,95 BTC értékű nyereményüket, melynek során meg kell adniuk személyes adataikat.

Kép forrása: Cryptonomist

Ha egy picit utánanézünk, láthatjuk, hogy a váltót mindössze 2 napja hozták létre, ami már alapból gyanússá teszi a dolgot. Ha pedig beütjük a weboldalukon található cégjegyzékszámukat (14637422) a Google-be, több száz más átverés jelenik meg a keresési találatainkban – ez a következő figyelmeztető jel.

Ha követjük a csalók által leírt eljárást, akkor valóban úgy tűnik, hogy megkapjuk a 0,95 BTC-t, de itt jön a csapda: amint megpróbáljuk leemelni a 0,95 BTC-t, egy hibaüzenetet kapunk, ami arról tájékoztat, hogy először be kell fizetnünk 0,03 BTC-t. 

Ezután pedig talán mondanunk sem kell, hogy a befizetett összeg elvész és az áldozatok sosem kapják meg az ígért nyereményt.

Sose felejtsük el, hogyha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az minden bizonnyal nem az. Mint a fenti esetből is láthattuk, sokszor már egy egyszerű Google kereséssel is kiderülhet, hogy valami nincs rendben egy hihetetlennek tűnő ajánlattal.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük