Már Apple MacBookra is elérhető az asztali bitcoin bányász

A HoneyMiner asztali bitcoin bányász alkalmazás új verziója már a MacOS felhasználókat is támogatja.

A 2018 júliusban indult szoftverrel különböző kriptopénzeket lehet bányászi a PC-d vagy laptopod CPU vagy GPU kapacitásának bérbe adásával. Egy központi szerver a gépek paramétereinek felmérése után még arra is javaslatot tesz, hogy melyik alternatív fizetőeszközt érdemes bányásznod, legyen szó ethereum (ETH), ethereum classic (ETC), zcash (XEC), monero (XRM) vagy más videokártyát igénylő kriptopénzről.

“Több mint 1400 különböző videokártya van a piacon és mindegyiknek megvan az optimális felhasználási területe és blokklánca,” írta a sajtóközleményben Noah Jessop CEO.

A HoneyMiner a felhasználók gépén kibányászott kriptókból 2.5%-ot tart meg magának többkártyás GPU bányászat esetén és 8%-ot egyetlen videokártya vájárkodásra fogásakor.

A Mac operációs rendszerekre tervezett alkalmazás egy az egyben megegyezik a Windows verzióval. Egy kis ösztönzőként az új felhasználóknak az alkalmazás 1000 szatosit is jóvá ír a számlájukon (a szatosi a bitcoin százmilliomod egysége) és egy jobbfajta GPU-val tíz perc alatt 5-10 forintnyi kriptót is ki lehet bányászni.

Becslések szerint, egy 2016-os 2.9 GHz Intel Core i5 MacBook Pro géppel a CoinDesk írója mintegy 113 szatosira becsülte a 24 órás bitcoin keresetét, ami nem tűnik egy óriási összegnek, viszont hasznos lehet a kriptopénzek iránt frissen érdeklődők számára, hogy ismerkedjenek a technológiákkal.

“Azért vezettük be elsőként Windowsra, mert rengeteg erős GPU rejtőzik a felhasználók asztali számítógépeiben és sokan még csak most kezdenek el ismerkedni a desktop bányászattal,” írta Jessop. “Mára több mint 167 országból bányásznak a Honeymineren és szó szerint több száz Mac OS kérést kaptunk a közösségtől.”

A MacOS integráció Jessop szerint meglehetősen veszedelmes vállalkozásra sikeredett:

“A Mac nagyon trükkösen tud CPU és GPU bányászatot futtatni és a csapatunk hónapokat dolgozott a megoldáson – talán egy kicsit túlságosan is sokat – ahhoz, hogy működjön. Ha mindenkit elkezd bányászni a [Mac] Pro-kkal hatékonyságával, akkor a szoftveres know-how egyre kevésbé lesz akadály [a terjedésének].”

Ha ki szeretnétek próbálni a HoneyMiner asztali bányászt, akkor itt tudjátok letölteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük