Már az Apple okosóra is támogat Bitcoin Lightning alkalmazást

  • 24
  •  
  •  
  •  

A kísérleti stádiumban lévő Bitcoin Lightning egyik alkalmazása már az Apple okosóra segítségével is használható.

A legnépszerűbb Lightning applikációk közé tartozó Bluewallet publikálta az Apple okosóra eszközeire fejlesztett tárcaalkalmazását amivel a felhasználók minimális tranzakciós költségek és instant végrehajtás mellett képesek bitcoint küldeni a Bitcoin második rétegű Lightning hálózatán át. A címzettek és a feladók az okosóra QR-kód generátorát használva tudják beszkennelni egymás kódjait és tranzakciót lebonyolítani.

A Bluewallet már hetekkel ezelőtt megszellőztette az Apple okosóra alkalmazását, de még csak a mai napon vált hivatalosan letölthetővé az iTunes áruházból.

Érdekelnek a Ligthning alkalmazások? Olvasd el részletes útmutatónkat!

A termék és UX mérnök Nuno Coelho szerint az app továbbra is kísérleti stádiumában van, de ettől még biztonsággal használható:

Csak egy apró kísérlet, hogy tárcákat integráljuk az órára. Az első kiadás egyszerű lesz és csak Ligthning tranzakciók fogadására lesz képes.

De vajon miért lehet hasznos megoldás a bitcoinistáknak? Az okosórák nem különösebben népszerűek az okostelefonokhoz képest és sokan csak az egészségügyi paramétereik nyomon követésére használják úgy, hogy közben az okosóra értesítőket az okostelefonjaikon tekintik meg.

Bluewallet, ahogy többször is kijelentette, alkalmazásával arra kíváncsi, hogy felmérje az érdeklődést az okosóra, mint tranzakciós készülék iránt.

“Néha a bitcoin utalások fogadása két érintéssel a csuklódra egy releváns felhasználói élmény lehet, különösen út közben vagy ha gyorsan kell cselekedni,” tette hozzá Coelho egy CoinDesknek adott interjú során hozzátéve, kényelmesebb lehet akkor, ha bitcoint vásárolsz valakitől, de nem akarod elővenni a telefonod.

Coelho azonban hozzáteszi, a Lightning technológia kísérleti stádiuma miatt az applikáció is csupán egy kísérlet és egyelőre nem tudja megmondani hányan fogják használni az alkalmazást.

Ha jó a visszajelzés, akkor több időt fogunk tölteni a projekttel. Még nagyon korai fázis szóval még azt is ki kell találnunk hogyan építsük fel ezt a dolgot rendesen.

A Bluewallet egy három fejlesztőből álló csapat és mellette több más érdekes Bitcoin Lightning projekten is dolgozik. Többek között szeretnének elmozdulni a harmadik fél szolgáltató szerepkörből és minimalizálni az alkalmazásaikhoz szükséges felhasználói bizalmat azzal, hogy tovább decentralizálják magukat.

Kövess minket Facebookon és Twitteren is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!


  • 24
  •  
  •  
  •  
Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.