Tölts fel képeket a netre szatosiért

A Lightning Hosted képmegosztó honlap szatosiban (a bitcoin legkisebb egysége 1 Bitcoin = 100 000 000 szatosi) fizet a feltöltött képek után. A minimális tranzakciós költségek és az instant lebonyolítás érdekében a platform Bitcoin Lightning hálózatot használ.

Lightning által hosztolt, lightning által kiegyenlített

A platform használata kimondottan egyszerűre sikeredett: fel kell tölteni egy olyan képet, mely megtekintésre számíthat amiért cserébe reklámbevétel részesedést kap a feltöltő. Ilyen képek lehetnek a kriptósok körében népszerű mémek, szabadon letölthető fotók, vicces és népszerű tweetek és Facebook bejegyzések (pl. Radics Tibi FB idiótái).

Természetesen akármit nem lehet csak úgy feltölteni. Például szerzői jogos, pornográf, erőszakos képek tiltottak.

Az alapító így indokolja a korlátozást:

“Hüvelykujj szabályként, ami nem elfogadható egy kaliforniai strandon, az itt sem az.”

Mielőtt azonban fel tudnál tölteni egy képet, kénytelen leszel egy kis díjat fizetni az oldal fenntartási költségét amit csak a Bitcoin Lightning használatával lehetséges.

Ezek után fel lehet tölteni a kívánt képeket, kapsz egy QR kódot és egy lightning tárcacímet ahova el lehet küldeni a letétet.

Miután átment a díj, kapsz egy egyedi URL linket ami egyben hirdetést is tartalmaz.

A szatosik innentől kezdve a hirdetés sikeressége függvényében kezdenek el gyűlni a tárcádban amit bármikor le lehet hívni. Fontos megjegyezni, az oldal béta verzióban leledzik és a szatosi összegek nem mindig lesznek pontosak. A lehívás szintén késleltetve lesz mindaddig, amíg a hirdetők ki nem fizetik a platformot.

Ahogy a készítők is kijelentették, az oldal még a kezdeti stádiumában van. Az ötlet viszont kifejezetten helyénvaló, ugyanis megfelelő marketinggel, további fejlesztésekkel könnyen válhat egy Coub-szerű oldallá is fejlődhet, azzal a sarkalatos különbséggel, hogy valós értékkel rendelkező, deflációs fizetőeszközben, Bitcoinban fizet a megosztóknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.