Már közel 4 milliárd dollárnyi Bitcoinnal rendelkeznek a spot Bitcoin ETF-ek

A kilenc új spot Bitcoin ETF közel 4 milliárd dollárnyi kezelt vagyont halmozott fel a Bloomberg elemzője, Eric Balchunas által megosztott előzetes adatok szerint. A Fidelity és a BlackRock ETF-jei fej-fej mellett állnak az első helyen.

Hat teljes kereskedési nap után 95 000 bitcoin van a kilenc jóváhagyott spot Bitcoin BTC Price BTC Price ETF-ben. Így a kezelt vagyonuk értéke megközelíti a 4 milliárd dollárt.

spot Bitcoin ETF

Eric Balchunas, a Bloomberg vezető ETF-elemzője által megosztott számok szerint a kilenc új ETF-be beáramló tőke meghaladta a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) kiáramlását. A GBTC kezelt vagyonának értéke 2,8 milliárd dollárral csökkent hat nap alatt.

A kilenc ETF közül kettő különült el a mezőnytől: a Fidelity (FBTC) és a BlackRock iShares (IBIT). Ezek mindegyikébe több mint 1,2 milliárd dollárnyi tőke áramlott be a kereskedés hat napja alatt. A Fidelity ETF-je valamivel nagyobb beáramlást tapasztalt, azonban BlackRock ETF-je jelenleg valamivel több kezelt eszközzel rendelkezik. A Blackrock ETF-je 1,4 milliárd dollárral eszközzel rendelkezik, szemben a Fidelity közel 1,3 milliárd dollárjával.

A harmadik helyen álló Invesco ETF (BTCO) is folyamatos növekedést mutat. A pénteki volt az eddigi legjobb nap beáramlás szempontjából. Ugyanis több mint 63 millió dollárral nőtt az értéke, bár a teljes kezelt vagyon még nem lépte át a 200 millió dolláros határt. A VanEck ETF-je (HODL) szintén a legjobb napját élte pénteken a beáramlások terén, így a teljes kezelt vagyon 100 millió dollár fölé emelkedett.

spot Bitcoin ETF

A pénteki nap a harmadik legnagyobb kereskedési volumenű nap volt az eddigi spot bitcoin ETF-ek megjelenése óta. Eddig ennek a volumennek a nagy részét a GBTC kapta.