Dubajban kriptovalutával is lehet fizetni a kereskedelmi engedélyekért és vízumért

A Kiklabb, a dubaji kormány tulajdonában álló Közvetlen Külföldi Befektetések (FDI) összekötője bejelentette, hogy mostantól már kriptovalutákkal is lehet fizetni a kereskedelmi engedélyekért és a vízumdíjakért.

Az elmúlt években az Egyesült Arab Emírségekben alapított cégek rendkívül népszerűek lettek, és egyre több üzletember választja cégalapítási céllal az országot. Ennek örömére a Kiklabb forradalmasította rendszerét, így a vállalkozók most még könnyebben létesíthetik és bővíthetik kereskedelmi céljaikat Dubajban és az Egyesült Arab Emírségekben. A társaságok már a legnépszerűbb kirptovalutákkal – többek között bitcoinnal, ethereummal, valamint tetherrel – is fizethetnek az állam szolgáltatásaiért.

Növekvő érdeklődést tapasztaltunk a kriptovaluták iránt a Kiklabb közösség részét képező blokklánc és fintech szektorokban több ügyfél részéről is. Így már valóban csak idő kérdése volt, mikor fogadjuk el a kirptovalutákat. Ezen tervünk lebonyolítása érdekében pedig kapcsolatban állunk a kirptovaluta szektor számos kiemelkedő alakjával is nyilatkozta Tasawar Ulhaq, a Kiklabb vezérigazgatója.

Integráció Dubajban és az Egyesült Arab Emírségekben

Az Egyesült Arab Emírségekben működni kívánó vállalkozásoknak regisztrálniuk kell egy adott kereskedelmi engedélyt. Az államban jelenleg három különböző jogállású társaság létezik: a helyi cég, az offshore cég, valamint a szabad kereskedelmi zóna – mely az egyik legnépszerűbb a cégalapítók körében.

A szabad kereskedelmi zónák népszerűsége egyáltalán nem meglepő, hisz rendkívül sok előnyt nyújtanak a vállalkozók számára. Ezen zónák saját adórendszerrel rendelkeznek, és nem adóztatják sem a nyereséget, sem pedig az ott dolgozó alkalmazottak bérét. Így a cégek és a magánszemélyek teljes adómentességet élvezhetnek. Természetesen az úgynevezett offshore cég sem maradhat említés nélkül, hiszen ezen vállalatoknak sem kell adót fizetniük a nyereség után. És bár az ilyesfajta társaság csak székhellyel rendelkezik, valamint csak az Emírségek területén kívül folytathat üzleti tevékenységet, a helyi szabályok rugalmassága rendkívül vonzó lehet a cégalapítók számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.