Már lehet szöszmötölni a Telegram Gram token tárcájával

A Telegram kriptovaluta tárcája, a Gram Wallet már elérhető MacOS-ra, Windowsra és Ubuntura, bár egyelőre csak tesztmódban. A forráskódja felkerült a GitHubra is.

A Gram tárcája demótokenekkel jön

A felhasználók a teszttárca kliensét a honlapjáró tudják letölteni, amivel létrehozhatnak egy tárcát és megkapják a privát kulcsot is mellé. A kezdeti setup után pedig demótokeneket és kérhetnek Gramban egy speciális Telegram bot segítségével, a TestTonBot-tal.

A bottal 5 – 20 tokent generálhatnak a kriptovaluta tárcába. Miután kikérték, a bot értesíti őket a kikérésről, majd egy külön üzenetben jelzi, mikor megérkezett a Gram.

A tranzakciókat a TON tesztnetjén lehet követni

A demó tranzakciók követhetőek a Telegram Open Network (TON) teszthálózati explorerével, ahol a valós tranzakciókhoz hasonlóan információt kapunk a tranzakcióidőről, összegről illetve a TestTonBot küldő tárcacímről.

A TON teszthálózatát még szeptember 6-án adták ki még azelőtt, hogy az USA értékpapírfelügyeleti hatósága (SEC) felszólította volna a vállalatot, hogy halassza el az élő hálózat indulását mivel a múlt évi 1.7 milliárd dolláros Telegram ICO-t illegálisnak minősítette.

A Telegram a kényszerű parkolópályára állítás miatt kénytelen volt jövő évre halasztani az élőhálózat indulását abban bízva, hogy addig orvosolni tudja a SEC aggályait. A Telegram meghallgatása az ügyben 2020. február 18-19-én lesz.