Már tesztelik a Telegram TON blokklánc bétáját

A kriptósok körében közkedvelt Telegram alkalmazás Telegram Open Network (TON) béta változatát már privát csoportokban tesztelik, jelentette a Vedomosti orosz híroldal.

A híroldal szerint a Telegram megnyitotta a TON blokklánc tesztelésének lehetőségét kiválasztott fejlesztők szűk csoportja előtt.

Két magát meg nem nevezni kívánó személy jelentése szerint a fejlesztőcsapatok már képesek TON blokklánc csomópontokat futtatni.

Ugyan a tesztelés még zéró specifikus eredményt és visszajelzést sem jelent, de a névtelen tesztelők azt elmondták, hogy a TON blokklánc extrém magas tranzakciós gyorsasággal rendelkezik. Azt viszont nem tudták megmondani, hogy pontosan miért is ilyen gyors, mert a kódbázis — beleértve az okos szerződését — még tesztelés alatt áll és ezért nem oszthatnak meg többet.

A személyes adatok védelmére nagy hangsúlyt fektető Telegram messengert Nikoláj és Pável Durov alapította még 2013-ban. 2018-ra az üzenetküldő aktív felhasználóinak száma elérte a 200 milliót. Egy friss márciusi hír, hogy a Facebook, és annak messengerei, mint a WhatsApp és a Messenger 24 órás köhögése/leállása miatt, több mint 3 millióan hagyták ott és regisztráltak a Telegramra.

A Telegram 2018-ben több mint 1.7 milliárd dollár tőkét gyűjtött magánbefektetőktől a TON platform kifejlesztésére és ezzel az egyik legsikeresebb forrásgyűjtési akciót vezényelte le.

Vedomosti írása szerint a TON tesztverziója valamikor 2018 őszén már ki kellett volna hogy jöjjön, de a csúszásról és a pontos dátumokról a Telegram vezetősége mélyen hallgat. Egyes feltételezések szerint még 2019 első felében elindulhat.

Egy korábbi hírünk szerint, szintén bennfentes forrástól, azt jelentette, hogy egy privát egyezmény értelmében, ha 2019. október 31-éig nem indul el a Telegram TON blokklánc, akkor a tokeneket ki sem fogják bocsátani és a gyűjtött pénzt vissza kell fizetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük