Már több mint félmilliárd felhasználója van a Telegram üzenetküldőnek

Pavel Durov alapító friss bejegyzésében emelte ki, hogy csak az elmúlt 72 órában több mint 25 millióan regisztráltak a személyes adatok védelmét prioritásként kezelő üzenetküldő alkalmazására és ezzel a teljes felhasználószám átlépte az 500 milliót.

A felhasználószám növekedés a versenytárs WhatsApp erőszakos szerződésmódosítása közepette történik, ami a személyes adatok Facebook anyacéggel való egyoldalú megosztása mellett döntött (még ha a döntés nem vonatkozik az európai felhasználókra).

A Telegram a WhatsApp nyílt forrású és funkciókban gazdag alternatívája és a 2013 augusztusi indulása óta megállíthatatlanul gyarapodik felhasználószámban. Durov bejegyzésében hozzátette, hogy az újan regisztrálók 38%-ka Ázsiából, 27%-uk Európából, 21% Dél-Amerikából és 8% a közel-keleti országokból regelt.

Durov egy korábbi posztjában a vállalat jövőbeni stratégiájáról is írt. Ezek között szerepel prémium szolgáltatások bevezetése mialatt a már meglévő Telegram funkciókat meghagynák ingyenesnek. A tervek között szerepel hirdetések bevezetése a nagy követőszámmal rendelkező csoportokban és csatornákban.

“Segítségével továbbra is képesek leszünk innoválni és a növekedés is biztosított az elkövetkezendő évtizedekben. Képesek leszünk számtalan új funkciót bevezetni a több milliárd újan csatlakozónak. Ezzel megőrizhetjük függetlenségünket és egyben hűségesek maradunk az értékeinkhez arról, hogyan is kellene egy technológiacégnek működnie,” posztolta Durov 2020. december 23-án.

Fontos megjegyezni, hogy ugyan a Telegram magasabb fokú privát adat biztonságot garantál, de egyben veszélyesebb környék is, legalább is a kriptovalutás szegmense. A felhasználók például szabadon törölhetik és módosíthatják az üzeneteiket, ami ezért a pénzügyi csalásokban utazók egyik kedvelt eszközévé teszi. Az alkalmazás kriptovaluta szeglete tele van átverő csoportokkal és egyénekkel, amik lekapcsolása szinte lehetetlen, mert amilyen gyorsan lebukik egy scam csoport, olyan gyorsan törlik azt és adják a felhasználókat egy újba. Egy napokban megjelent IT-biztonsági szakértő a Telegram egyik új funkcióját is kétségesnek véli. A People Nearby, avagy emberek a közeledben méterre pontos helyadatokat szolgáltat a közeledben lévőkről, ami rossz kezekben potenciális veszélyekkel jár.

Ha ennek ellenére nem ijesztettünk el a Telegram kipróbálásától és képes vagy biztonságban navigálni rajta, akkor javasoljuk, hogy csatlakozz a BitcoinBázis Napi Hírek Telegram csoporthoz is, ahol instant megosszuk a legfrissebb híreinket. A BitcoinBázis 4000+ fős, 2016 óta irányelveknek megfelelő oldalát augusztusban törölte a Facebook, ami egy újabb jele annak, hogy a big tech vállalatok átestek a cenzúra paranoid oldalára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.