Már van a Bitcoin Core-nak fejlesztő nője is, na de ki ő?

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Bitcoin Core első női fejlesztője az amerikai Amiti Uttarwar, aki indiai bevándorlók lánya.

Rory Murray nemrég a Forbes egyik cikkében arról számolt be, hogy végre van női Bitcoin Core fejlesztő is. Az újságíró a nő nyomába eredt és egy interjút készített a férfiak által uralt szektorban aktívan dolgozó hölgyről. A fejlesztőt Amiti Uttarwar-nak hívják. A San Francisco-öbölben született és nevelkedett, miután szülei 1984 és 1985 között Indiából az Egyesült Államokba vándoroltak.

Már serdülőkorában igen proaktív volt, ezért csatlakozott a Girls For A Change egyesülethez azzal a céllal, hogy nagyobb hatalmat adjon a lányoknak és a fiatal nőknek azáltal, hogy különböző, társadalmi változásokat előídéző projektek kidolgozására és végrehajtására buzdítja őket.

Később csatlakozott a D-Rev-hez, egy nonprofit társasághoz, amely a fejlődő országoknak kínált megoldást az egészségügyi problémáikra. Itt kezdett el a hölgy több innovatív projekten dolgozni. A D-Rev segítségével olyan új fogyasztási modelleket próbált létrehozni, amelyek a társadalmi változásokon és a társadalmi struktúrák fejlesztésén alapulnak. Amiti kiváló iskolákba járt, és már a középiskolában is kiemelkedően jól teljesített a matematika és a számítástechnika területén. Az a tény, hogy gyakorlatilag a Szilícium-völgy kellős közepén élt, azt jelentette számára, hogy a technológia és a számítástechnika felé kell vennie az irányt. Programozó diplomáját a Carnegie Mellon intézetben szerezte, mely akkor olyan nagy vállalatokkal működött együtt, mint a Google és a SAP. 2014-ben diplomája megszerzése után több startupnak besegített.

Kitartással és eltökéltséggel minden lehetséges

A fordulópont akkor érkezett el számára, amikor a Simbi-nél kezdett el dolgozni, ami egy olyan online piac, ahol szolgáltatásokat és különféle készségeket (korrepetálás, idegennyelv tanítás) lehet másoknak felajánlani.

2014 év végén a bitcoin ára berobbant, és mivel Amiti-t különösen érdekelték az alternatív megoldások, teljesen elragadta a Bitcoin. Éjszakákon és hétvégéken állt tanult, bemagolta a Bitcoin protokoll minden részletét, a Bitcoin fehér könyv minden sorát. Ezután sikerült felvételt nyernie az akkor még gyerekcipőben járó Coinbase-hez. Egyre jobban érdeklődött a blokklánc technológia, különösen a Bitcoin iránt.

Ezután a Chaincode Labs-nál kezdett el dolgozni. A Chaincode demo napjának és a „Attacking Bitcoin Core” beszédének hála vált ismertté az Egyesült Államokban. Manapság Amiti az egyik legelismertebb fejlesztő a Bitcoin fejlesztés iparágában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.