Marad a medvepiac

2018 után már sokan reménykedtek abban, hogy végre újra a bikák ideje jön el: néhány szakértő szerint azonban ezzel még várni kell. Egy ideig még biztosan a medvék uralják majd a piacot.

Arról a szakértő között is nagyjából egyetértés van, hogy hosszú távon újra fokozatosan növekedni fog a Bitcoin értéke. Előtte azonban még egy ideig a medvepiacokat kell elviselni. És hogy meddig? Na, az egy nagyon jó kérdés.

Mike McGlone, aki a Bloomberg Intelligence-nél elemző, úgy gondolja, a medvepiac nagyjából 2019 első két negyedévében tartósan fenn fog maradni. Hiába tudott az elmúlt 2 hónapban 3210 dolláros mélységből egészen 3850 dolláros árra visszakapaszkodni – ez szerinte csak egy rövid távú korrekció volt, és a trend sajnos nem tartható a közeljövőben.

Medvepiac, de növekvő kereslet

Az eToro Mati Greenspan senior elemzője szerint, a Bitcoin 2019-es alakulásával kapcsolatban bár hosszú távon ő is bizakodó, rövid távon sajnos már kevésbé.

Greenspan szerint ugyanis a BTC még mindig közelebb van és marad is egy ideig a rekordalacsony áraihoz. De természetesen, ezeknek az alacsony áraknak is van egy előnye: egyre több intézményi befektető és kereskedő próbál olcsón hozzájutni a kriptovalutához, ami jelentősen növelheti a keresletet.

“Általában, amit csinálni akarunk az ez: olcsón megvenni, drágán eladni. Ha pedig ránézünk az grafikonokra, akkor rögtön láthatjuk, hogy alacsonyak az árak. Szóval, ahogy én látom a dolgokat, a szektor egyre jelentősebb növekedésen megy jelenleg keresztül. Egyre több vállalat akar beszállni, egyre több új projekt valósul meg. Mindenhol azt láthatjuk, hogy egyre többen kezdenek érdeklődni a Bitcoin iránt.”

Marad a medve

Szóval medvepiac ide, medvepiac oda: a 2019 az elemzők szerint inkább stabil év lesz. A 2018-as 80%-os árzuhanás után pedig lehet, hogy sokan fogják ezt örömmel fogadni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük