Masszív: 25 000 blockchain startup próbált saját tokent kibocsátani Kínában

Több ezer kínai blockchain startup próbált saját kriptovalutát kibocsátani az országban, állítja egy magas rangú tisztviselő.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

A kínai központi bank (PBoC) vezetésével öt pénzügyi és technológiai orientációjú hatóság csütörtökön közzétette a blockchain kékkönyvet, amelyben részleteztek a blokklánc szektor illegális és megtévesztő sémáit.

A kínai blokklánc vállalkozások körülbelül 89%-a – mintegy 25 000 entitás – próbált meg saját tokeneket kibocsátani, és csak 4000 volt olyan, ami mellett blokklánc alkalmazások fejlesztését is vállalta. Ezt Yedong Zhu mondta el a kínai állami CCTV-nek, aki a Beijing Blockchain Application Association vezetője.

A leggyakoribb kriptográfiai tokenkibocsátási sémát, az ICO-t a kínai kormány 2017-ban tiltotta be és ítélte illegálisnak. Ám ennek ellenére továbbra is virágzik a kriptovaluta szektor más ága, mint például a kriptovaluta bányászat vagy kereskedelem.

Kína ugyanakkor elszánta magát, hogy mialatt a Bitcoin mögötti technológiát teljes erőbedobással támogatja (lásd Hszi Csin-ping elnök szavait), addig a sokak által a blockchain killer appjának nevezett kriptovalutákat tűzzel-vassal üldözni fogja. E célból a nagyobb városokban, mint Peking és Sanghaj, a hatóságok újabb intézkedéseket hoztak a kriptovaluta tőzsdék betiltására.

A hatóságok olyan messzire mennek, hogy még az ICO-befektetéseket hirdető marketingügynökségeket is bezárják.

A jelentésből az is kiderül, hogy a 28 000 blockchain startup fele Kína déli részén, a kínai Szilícium-völgy mellett található Guangdong tartományban található, míg a maradék Pekingben és Sanghajban.

“Gondoskodnunk kell arról, hogy a blokklánc cégek, amelyek illegálisan gyűjtenek pénzt és pénzügyi csalásokat követnek el, ne kerüljenek bele a kormányzati blokklánc támogatási programokba” – nyilatkozta Zhu.

A jelentés azon három kékkönyv egyike, aminek feladata, hogy útmutatóul szolgáljon a kínai hatóságoknak a feltörekvő fintech ipar szabályozásában. A másik két jelentés a szabályozók által használt technológiákra és a pénzügyi technológiákra összpontosít.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.