Egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a kriptovaluta-tranzakciókat a Mastercard

A Mastercard új „Crypto Credential” szolgáltatása megkönnyíti a kriptovaluta tranzakciókat az átlagfelhasználók számára.

Felhasználóbarát kriptovaluta tranzakciók

A Mastercard új szolgáltatása lehetővé teszi, hogy a felhasználók digitális eszközöket küldjenek és fogadjanak egy könnyen megjegyezhető felhasználónév segítségével, a hosszú és bonyolult blokklánc-címek helyett. A szolgáltatás jelenleg a Bit2Me, a Lirium és a Mercado Bitcoin tőzsdéken érhető el.

„Ez a megoldás nemcsak egyszerűbbé teszi a kriptovaluta tranzakciókat, hanem biztonságosabbá és átláthatóbbá is”írta a Mastercard a Twitteren.

A szolgáltatás keretében a felhasználók először átmennek a Mastercard ellenőrzési folyamatán, majd egy álnevet – felhasználónév – kapnak. Ezután a kriptovaluta küldésekor a rendszer ellenőrzi az álnév érvényességét és a címzett hálózati címének támogatottságát. Ha a cím nem támogatja a küldő eszközét vagy hálózatát, a tranzakció nem folytatódik. Ily módon elkerülhetőek a felhasználói hibákból eredő veszteségek. Az álnevek emellett védenek az „address poisoning” csalásokkal szemben is, amikor a támadók megtévesztik a tárca felhasználóit, hogy azok pénzt küldjenek egy nagyon hasonló címre.

Új lehetőségek a kriptovaluta piacán

A Mastercard célja, hogy a P2P tranzakciók mellett más felhasználási esetekre is kiterjessze a szolgáltatást, mint például NFT-kre, jegyértékesítésre és egyéb fizetési megoldásokra. A szolgáltatás támogatja a Foxbit és a Lulubit tárcákat is. A cég szóvivője szerint a szolgáltatást hamarosan további európai országokban is elérhetővé teszik.

„A Mastercard Crypto Credential segítségével nagyobb biztonságot és kiváló felhasználói élményt nyújthatunk” – mondta Martin Kopacz, a Lirium operatív igazgatója.

A Mastercard terjeszkedése a kriptoszektorban

A hónap elején a Mastercard csatlakozott egy konzorciumhoz, amely a digitális eszközök átutalásainak rendezésére teszteli az elosztott főkönyvi technológiát. A teszthálózaton olyan eszközöket kereskednek, mint a kereskedelmi banki pénz, az amerikai kincstárjegyek, a központi banki pénz és a befektetési minősítésű adósságok. A Mastercard célja, hogy a jövőben minél több tranzakciót és fizetési megoldást támogasson, miközben folyamatosan növeli a biztonságot és az átláthatóságot.