Már a Medium is szűri a kriptopénz témájú posztokat?

A Medium blog szolgáltató is megkezdte a cenzúrát a kriptopénz témájú bejegyzések kapcsán.

Medium blog – szólásszabadság már nem mindenkinek a kiváltsága?

A Medium blog szolgáltató platform úgy tűnik beállt a Facebook és a Google által kitaposott sorba és elkezdte szűrni a kriptopénz témájú bejegyzéseket.

A platformot eddig előszeretettel használta a kripto közösség a legkülönfélébb témák megosztására a blokklánc technológiától kezdve az ICO-kig. Egészen a múlt hétig bárki megoszthatott bármilyen témát a Medium platformján keresztül, míg nem elkezdték felfüggeszteni a kriptopénz témájú projektekkel kapcsolatos bejegyzéseket.

A Status ethereum alapú üzenetküldő platform a június 15-ei cikkében arról írt, hogy jelenleg a Medium az egyik legfontosabb kommunikációs csatornája a kriptoközösségnek. Éppen ezért szerették volna a legújabb Bug Bounty programjukat a platformon keresztül meghirdetni. A közzététel után azonban azonnal felfüggesztették a bejegyzést. Csak egy általános emailt kaptak, hogy megszegték a platform szabályait, és belinkelték a Medium frissített szabályzatát. Bár többször megpróbálták leközölni a cikket különböző szavakat kihagyva, egyet sem fogadott el a Medium.

És a Status nem az egyetlen projekt, ahol a Medium cenzúrázott. A Blockchain.io oldaláról is levetettek egy airdroppal foglalkozó cikket a napokban.

A Medium szolgáltatási feltételeiben az áll, hogy bármikor levetethetnek bármilyen témájú cikket akár indoklás nélkül is.  Arról azonban nem esik egyértelműen szó, hogy ne lehetne közölni kriptopénzzel, airdroppal vagy bug bounty programmal kapcsolatos bejegyzéseket. Így egyelőre nem világos a tiltás pontosan mire és kikre vonatkozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük