Megbotlott a $BTC (-8%), veterán kereskedő menekül a részvény- és kriptopiacokról

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Peter Brandt-ot nem kell bemutatni a kereskedelem világában jártas személyeknek. A veterán trader volt talán az első, aki előre jelezte a kriptovaluta piaci ciklusokat és a 2018-as évi bedőlést, mikor a $BTC ára decemberben a 3300 dollárt is megjárta az év eleji 19 000 dollárról.

Brandt a Factor LLC globális kereskedelmi társaság ügyvezetője tegnap bejelentette Twitterén, hogy kiszáll a részvénypiacokból, a devizapiacokból, a BTC-ből és mindent amerikai dollárba menekít. Brandt véleményére adnak a kereskedői körökben. Talán e miatt botlott meg tegnap a $BTC is?

“Személy szerint az elmúlt két napban kiszálltam szinte az összes portfóliómból (részvények, Forex, BTC), szóval folyamatban van az eszközök hazai valutára váltása USD-re” — Peter Brandt (@PeterLBrandt) 2020/09/03

Miért döntött így? Véleménye szerint az amerikai piaci buborék az utolsó stádiumába érkezett és már nincs sok hátra mire durran.

“Ez a véleményem az amerikai piacról: Harcolj a Feddel a saját végzetedre. Ha túl korán mész shortba (bearish), az likvidálhat. A piac a végső pukkanás szélén áll a 12 éves bikapiac után. A buborékok tovább tarthatnak, mint bárki is lehetségesnek gondolta, majd tragikusan kipukkannak. Nagy profitok az utolsó menetben.”

Öt hónapnyi csökkenő trend hónap után az USD index a héten erősödni kezdett (+0.5%). Erre mind az arany, mind pedig a $BTC negatívan reagált. A BTC dollárárfolyama kis időre a 10 000$ alá is befigyelt tegnap este, habár onnan vissza is pattant.

Brandt a COVID-19 hajnalán, februárban úgy nyilatkozott a Bitcoin hosszú távú kilátásait illetően, hogy az egy történelmi emelkedő trendbe lépett és nem tartotta kizártnak a 100 000$ árfolyamot sem.

Használhatjuk a friss aljat, amit decemberben láttunk ami egyben kapcsolódik a 2018 decemberi aljhoz, mint redefiniálása a parabolikus emelkedésnek, aminek kialakulása folyamatban van. És ennek következményei lesznek.

Nem akarok túlságosan előre menni, mert itt érvelhetnék úgy, hogy nem biztos, hogy elérhető – miszerint jóval magasabbra megyünk, mint 100 000$, ami nem következik be 2021 előtt.

Kapcsolódó:

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.