Megérkezett a Tether az Avalanche blokkláncára

Talán kevesebbet esik róla szó, de az Avalanche blokklánca az egyik leginkább használt blokklánc a decentralizált pénzügyek világában. Az elmúlt hónapokban számtalan pozitív hírt írhattunk az Ethereum egyik legerősebb kihívójának számító, okosszerződéses platformról. Az elmúlt hónapokat nézve, többször is komoly csúcsokat döntött az Avalanche token, az AVAX árfolyama, több oknak köszönhetően is. Ezek közül az egyik legfontosabb az Ethereum blokkláncát az Avalanche-éval összekötő híd indulása, valamint az, hogy jóval olcsóbb, mint az Ethereum.

A Tether és az Avalanche is jól jár az együttműködéssel

És egy friss bejelentés szerint a Tether tokenek is megérkeznek az Avalanche láncára, köszönhetően a Bitfinex-szel történő integrációnak. A kriptotőzsde lehetővé teszi felhasználóinak, hogy azonnal és jóval alacsonyabb díjak mellett férjenek hozzá USDT tokenekhez. Ez pedig egy újabb jele annak, hogy az Avalanche milyen meghatározó tényező a DeFi szektorban. Már eddig is 270 milliár dollár volt lekötve az Avalanche különféle protokolljaiban, de ez a szám folyamatosan növekszik. Azonban a Tether sem panaszkodhat, több mint 74 millió dolláros piaci kapitalizációjával az egyik legjobb stabilcoinnak számít. Nem új az integrációs hír, először még májusban jelentették be az USDT tokenek indulását az Avalanche hálózatán, de most valósággá vált az álom.

Tether

Az Avalanche mindig is egy környezetbarát, alacsony díjakat kínáló blokkláncként volt ismert, amelyet főleg a dApp fejlesztők találtak meg maguknak. Itt működik például a SushiSwap, a Chainlink vagy éppen a Circle is. Így most a Tether megcélozhatja az Avalanche-ot használó számtalan applikációt is. Úgyhogy, bár kevesebbet olvashatunk róla, az Avalanche tényleg szárnyal az elmúlt hónapokban. Nemrég bejelentettek egy 200 millió dolláros alapot, amelyből a blokklánc fejlesztését és növekedését fogják finanszírozni. Az is bizonyítéka a folyamatos bizalomnak a blokklánc felé, hogy az AVAX token árfolyama az elmúlt hónapban 56%-ot növekedett és csak az elmúlt egy hétben 28%-ot tudott még bővülni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.