Tényezők, amelyek hajtják felfelé az AVAX árfolyamát hónapok óta

Nagyon sok minden történt az elmúlt 1-2 hónapban a kriptovaluták piacán, voltak komoly nyertesek és vesztesek, plusz láttunk nagyon komoly korrekciókat is az árfolyamokban. Viszont az elmúlt időszak nagy nyertese az Avalanche (AVAX) coinja volt, amely a legjobban teljesítő coinnak számít az elmúlt hatvan napot figyelembe véve. Eredetileg még július 20-án 9 dollár körül kereskedtek egy coinnal. Viszont azóta kilőtt az árfolyam és a cikk írásakor már bőven 70 dollár felett ment a kereskedés.

Ezek a tényezők (is) hajtják az AVAX árfolyamát

Maga az áremelkedés és a folyamatos rekordbeállítások olyanok figyelmét is felhívták a tokenre, akik egyébként nem nagyon ismerték az AVAX-ot előtte. Ez pedig tovább segítette az árfolyamszint emelkedését. Alapvetően az ármozgás fő motorját a különféle partnerségek adják, amelyek közül a legismertebb a DeFi fizetési protokollal, az Aave-val való lehetséges együttműködés. A projekt jóváhagyása esetén az Aave hálózata felkerül az Avalanche blokkláncára. Ez pedig növeli majd a teljes zárolt összeget a blokkláncon. Hiszen a jelenleg Ethereumon tárolt összes Aave eszköz is átmozgatásra kerülne. De ez csak a legfontosabb és leginkább kiemelkedő partnerség az Avalanche vonatkozásában. Komoly kezdeményezést indítottak már együtt a BENQI-val, egy algoritmikus piaci likviditási protokollal.  De az Alpha Finance Lab is ezen a láncon indította el a Homora hálózatának második verzióját.

Nem csoda, hogy az árfolyam mellett a hálózaton zárolt teljes összeg is komoly emelkedést mutatott az elmúlt hónapokban. Ezt főleg az Aave és a Curve Finance segítségével megvalósított Avalanche Rush program hajtotta előre. Ebben augusztusban még csak 250 millió dollár volt zárolva, viszont szeptemberben már elérte az összeg a 3 milliárd dollárt is. Aztán persze valamennyire visszaesett, ettől függetlenül komoly érdeklődést váltott ki mindenkiből az Avalanche teljesítménye. Egy befektetőket megcélzó támogatásszerző kezdeményezésben 230 millió dolláros befektetést szerzett a projekt, köztük olyan cégek együttműködésével, mint a Three Arrows Capital vagy a Polychain. Ezzel a 230 millió dollárral aztán az Avalanche szeretné még inkább vonzóvá tenni a blokkláncot DeFi protokollok, applikációk és más hálózatok számára is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük