Megindult a DOT árfolyama a Polkadot hálózatának nagy dobása előtt

Egy október 13-án tett bejelentés szerint a Polkadot hálózata készen áll a parachainek beindítására. Ez így önmagában csak azoknak mond valamit, akik követik a Polkadot történetét. Hiszen egy specifikus projektről van szó, aminek célja, hogy kapcsolat és átjárhatóság jöjjön és jöhessen létre mindenféle blokkláncok között. Teljesen decentralizáltan, tehát nem lesz szükség egy köztes platformra, így biztosítható lesz személyes adataink teljes biztonsága.

A Polkadot lassan befejezi a Whitepaperben kitűzött fejlesztési lépéseket

A parachainek a Polkadot alá tartozó “mellékláncok”, amelyek egy specifikus feladat ellátására kerülnek használatra. Egy parachainen lehet saját token is, valamint az sincs limitálva, hogy hány ilyen melléklánc létezhet a fő, ún. relay chain között. Ez utóbbi a lelke a Polkadot projektjének, ez teszi lehetővé, hogy egy parachain simán rákapcsolódhasson mondjuk a bitcoin láncára. Visszatérve a most tett bejelentésre, ennek azért van jelentősége, mert eddig ezek a “mellékláncok” csak a Kusamán működtek. A Kusama alapvetően egy testnet, de azzal a céllal jött létre, hogy a lehető legpontosabban ugyanazt a környezetet biztosítsa a fejlesztők számára, mint a fő hálózat. Most viszont 5 évnyi fejlesztés után eljutott oda a fő hálózat is, hogy alkalmas technikailag az első parachainek támogatására.

Parachain

Ezzel pedig eljutottunk a Polkadot Whitepaper által felvázolt indulási szakasz utolsó állomásához. A Polkadot két alapítója, Gavin Wood és Robert Habermeier most megerősítették azt is, hogy az első parachain indulása előtt a teljes kódot átvizsgálták és független szakértőkkel auditáltatták. A Kusamán jelenleg 12 élő parachain létezik, valószínűleg ezek fognak egy lendülettel átkerülni majd a fő hálózatra is. És azért tényleg lehet bizakodni, hiszen a Kusamán már négy hónapja problémák nélkül működtek ezek a mellékláncok. A bejelentés hírére egyetlen nap alatt 17%-ot tudott emelkedni a Polkadot natív tokenjének, a DOT-nak az árfolyama és így már bőven 40 dollár felett kereskednek vele. Rendkívül komoly lendületben van a Kusama tokenje is, amely már bőven 360 dollár felett teljesít, úgy, hogy egyetlen nap alatt a bejelentés után 13%-ot tudott növekedni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük