Megjárta a Western Unionnal: egy életre eltiltották a cég szolgáltatásaitól

Közép-afrikai ügyletei után lecsapott a Western Union az egyik felhasználójára. A férfi soha többet nem veheti igénybe a pénzküldő cég szolgáltatásait. 

Mostanság egyre több bank és pénzátutalással foglalkozó vállalat tiltja le felhasználóit mondvacsinált indokokkal. Nemrég a PayPal blokkolta a Pornhub-on dolgozó modellek fiókjait, most pedig a Western Union tiltotta le az egyik felhasználóját, aki az esetről egy YouTube-ra feltöltött videóban beszélt.

Ben Taylor, Pleasant Green néven egy fotózással foglalkozó vállalkozást hozott létre Afrikában, amely jótékonysági tevékenységgel is foglalkozik. A férfi már több, mint három éve a Western Union szolgáltatásait használja arra, hogy pénzt küldjön Libériába. Nemrég azonban arra lett figyelmes, hogy más afrikai országokba is utalni akart, de a pénzátutaló társaság blokkolta a tranzakciókat, majd arról értesítette, hogy letiltották, mint ügyfelet. Taylor már minden lehetséges módon megpróbálta bebizonyítani, hogy nem csaló és cége tevékenysége teljesen legális, a Western Union ennek ellenére nem engedélyezi számára szolgáltatásainak használatát.

A férfi így kommentálta:

“Nem akartam elkészíteni ezt a videót, de magyarázattal kell szolgálnom azoknak az embereknek, akik azon gondolkodnak, hogy miért is akadt el az üzletünk és miért nem tudom őket alkalmazni vagy megsegíteni. Most megvizsgálom a bitcoin és a mobilfizetés nyújtotta lehetőségeket, szóval a dolgok folyamatban vannak.” 

A férfinek nem ez az első videója, korábban arról beszélt, hogy egy afrikai írónőnek próbált volna segíteni, aki egy műtéthez szeretett volna pénzt gyűjteni. Megpróbált többször is utalni a hölgynek, de minden alkalommal visszautasították az általa indított tranzakciót. Ekkor felhívta a Western Union ügyfélszolgálatát, az operátor viszont közölte, hogy a tranzakciókat törölték magyarázat nélkül.

A kriptovalutákkal ilyen nem fordulhat elő

Az olyan közvetítőket, mint a Western Union is, leginkább azon országok állampolgárai veszik igénybe, ahol az emberek nem rendelkeznek megfelelő bankszámlával illetve a hozzá kapcsolódó banki szolgáltatásokkal. Számukra azonban kész csapás a pénzátutaló vállalat, hiszen rendkívül magas díjakkal dolgoznak. Ha viszont nincs más lehetőség, akkor kénytelenek megfizetni a pofátlanul magas jutalékokat. Az ilyen helyzetben lehet megoldás a bitcoin és más kriptovaluták. A kriptovalutákkal történő pénzátutalás rendkívül gyors, a költsége alacsony, ráadásul a tranzakciókat nem lehet sem blokkolni, sem pedig visszafordítani. A pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalatokra ezáltal nincs többé szükség. A blokkláncon való utalásokhoz ugyanis nem kell közvetítő, aki kénye-kedve szerint dönthet a tranzakció tiltásáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük