Letiltotta a Pornhub modellek fizetését a PayPal

A felnőtt szórakoztatóipar jól ismert oldala ismét egy kisebb válságban találta magát miután november 14-én bejelentette, a PayPal leállította az oldalon dolgozó modellek fizetéseinek feldolgozását.

A Pornhub modellek a bejelentés előtt a PayPalon keresztül kapták keresetüket. A közlemény szerint a PayPal még csak meg sem magyarázta döntését a Pornhub modellek tranzakciók leállításának okáról.

“Sokkolt a PayPal döntése a kifizetések leállításáról a több százezer előadónknak, akiknek a megélhetése függ tőle” áll a bejegyzésben.

A Pornhub így kénytelenné vált áttérni a jóval drágább direkt banki utalásokra miután a modellek megadták a számlaszámaikat.

Nem az első alkalom, hogy egy fizetés processzor keresztbe tesz a felnőtt szórakoztatóipar szereplőinek. 2015-ben a Backpage nevű felnőtt hirdetésekre specializálódott szolgáltató tranzakcióinak feldolgozását tagadta meg a Visa, MasterCard és az AmEx.

2014-ben indirekten a Patreonnak is meggyűlt a baja PayPallal mivel a fizetési processzor állítása szerint a Patreon forrásgyűjtő oldalon felnőtt tartalmak találhatóak.

Két hónappal korábban a PayPalnak sikerült a kereskedőket is felbőszítenie miután egyoldalú szerződésmódosítás után már nem téríti vissza a visszatérítési díjat a kereskedőknek.

A felnőttipari vállalkozások a kriptókkal flörtöl

Ilyen működési körülmények között nem csoda, ha a felnőtt szórakoztatóipar vállalkozásai a decentralizált és univerzális elveken működő kriptovaluták irányába kacsintgatnak.

A Pornhub például partnerséget kötött a Verge (XVG) projekttel és a PumaPay kriptofizetési processzorral. Az együttműködés keretében az oldalon elérhető termékeket és szolgáltatásokat már kriptovalutákkal is meg lehet vásárolni.

A nyitottság ellenére azonban van egy kis gond: a modellek többsége nincs tisztában a kriptovaluták előnyeivel, ahogy ezt Shyla Jennings modell is jól összefoglalta a Twitterén:

“Kriptó, személyes portál… LOL. Azt se tudom mi az. Nekem oké a direkt utalás a bankszámlámra.”

Azt ugyanakkor később hozzátette, évek óta nem használ PayPalt sem miután az feketelistázta.

(Hírforrás: Pornhub)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük