Megjelent az aranykereszt a bitcoin (BTC) és ether (ETH) árfolyam grafikonján

Ahogy a kriptovaluta piacok átmennek bikásba, úgy jelenik meg egyre több digitális eszköz árfolyam grafikonján az aranykereszt. Az aranykereszt egy nagyon erős bikás jel.

Pixelidőkor a top 10 piaci értékű eszközből hétnél jelent meg az aranykereszt, köztük a BTC/USD napos charton is.

BTCUSD 1 napos árfolyam grafikon, Coinbase | Forrás: TradingView

Aranykereszt a BTC/USD chartján utoljára múlt év április 23-én jelent meg azelőtt, hogy az árfolyama 5380 USD szintről 13000 dollárig ralizott. Előtte pedig 2015. októberben, mikor a BTC árfolyama 287 dollár volt.

Hasonló felállás figyelhető meg az ether (ETH), bitcoin cash (BCH), bitcoin SV (BSV), litecoin (LTC), EOS és tezos (XTZ) árfolyam grafikonjain is. A tezosnál már múlt év decemberben is kirajzolódott az aranykereszt, ami után masszív erősödésbe kezdett januárban és februárban.

Az ether aranykeresztje már szombaton megjelent a Coinbase napos ETHUSD grafikonján azután, hogy az árfolyama komoly korrekción ment át a január – februári rali után.

ETHUSD 1 napos árfolyam grafikon, Coinbase | Forrás: TradingView

A top 10 piaci értékű coin közül egyedül a binance coin (BNB) és XRP nem büszkélkedhet a hiperbikás jelzésű aranykereszttel (a tether USDT-t leszámítva, ami egy stabilcoin) a chartjain.

Az aranykeresztet úgy észlelhetjük, hogy felvisszük az 50 napos és a 200 napos mozgóátlag indikátort az eszköz chartján és amikor az 50 napos alulról keresztezi a 200 napost, akkor beszélünk aranykeresztről. Amikor az ellenkezője rajzolódik ki, azt halálkeresztnek nevezzük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük