Megjelent egy harmadik monolit oszlop is – most Kaliforniában

Már napok óta lázban tartja a világot két monolit oszlop, melyek úgy tűnik, hogy a semmiből jelentek meg. Az egyik még múlt hét hétfőn bukkant fel az utah-i sivatag vörös sziklái között, majd nemsokkal később Észak-Romániában is hasonló építményt találtak. A 3,6 méter magas fém oszlop felbukkanása körüli rejtély emberek millióinak fantáziáját mozgatta meg, sokan földönkívüliek művének tekintették azt. A legtöbben arra gondoltak, hogy egy John McCracken nevű minimalista művész készíthette azokat, aki egyébként 9 évvel ezelőtt elhunyt.

A két fémoszlop pontos koordinátáit nem adták meg, de az internetezők eszén nem lehetett túljárni, így az első cikkek megjelenése után 48 órával, már ki is posztolták a közösségi médiában az oszlopok pontos helyét. A utah-i monolittel készült fotók később elárasztották az Instagramot, mindenki pózolni akart az ismeretlen eredetű oszloppal.

Múlt hét pénteken azonban az utah-i oszlop eltűnt. Egy szemtanú szerint négy férfi feldarabolta és elvitte. Tegnap pedig eltűnt a romániai Karácsonkó városa mellett lévő, hasonlóan rejtélyes fémoszlop is. A román hírportálok arról számoltak be, hogy csak egy kisebb lyuk maradt az oszlop helyén.

Az újabb rejtélyre nem kellett azonban sokat várni, hiszen néhány órával ezelőtt Kaliforniából jelentették, hogy megjelent a harmadik oszlop. Az oszlop egy kaliforniai kisváros közelében bukkant fel, a Pine hegyen. Azonnal több tucat turista indult el azért, hogy a furcsa építménnyel fotózkodjon. A helyi hírportál szerint az oszlopnak három oldala van, feltételezhetően rozsdamentes acélból készült és nagyjából 50 cm széles lehet. A tárgy oldalsó paneleit szegecsekkel és hegesztéssel rögzítették. Az oszlop tetején nem voltak hegesztésre utaló nyomok, így azt feltételezik a hatóságok, hogy belülről üreges lehet. A  utah-i építménnyel ellentétben ez nincs a földbe ásva, egy határozott mozdulattal fel lehet dönteni.

Azt még nem tudni, hogy a három fémoszlopnak van-e köze gymáshoz, azt sem hogy ki tehette oda őket, de a kivitelezésük alapján sejthető, hogy nem földönkívüli civilizáció művei.

További érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük