Meglévő kártyás terminálokat használhatják bitcoin elfogadásra az üzletek

A Fold fizetési szolgáltatónak köszönthetően a Lightning hálózaton át fizethetnek bitcoinnal az online és offline boltokban vásárlók.

A tranzakció bitcoinban történik, a kereskedő pedig közvetlenül a saját maga által választott hagyományos devizában kapja meg a termékért a végösszeget. A bitcoin elfogadóhelyek közé így bekerült az Amazon, a Starbucks, a Whole Foods élelmiszer áruházlánc, az AMC, a Home Depot és a Southwest Airlines is.

A technológia a kereskedők meglévő POS-kártyás terminálját használja, ahol már most is lehet ajándékkártyákkal vagy egyéb feltöltős kártyákkal fizetni. Ezeket a lehetőséget egészíti ki most a Fold applikációja a bitcoinnal.

Fontos kiemelni, hogy nincs közvetlen kapcsolat a fent említett szolgáltatók és a Fold között. A cégek számláin ugyanis továbbra is a Fold ajándékkártyás tranzakciói jelennek majd meg. A bitcoin váltást a cég házon belül rendezi le.

Will Reeves, a Fold CEO-ja a kiadott sajtóközleményben így nyilatkozott:

“Az integráció nem jár semmilyen kényelmetlenséggel a kereskedő oldaláról. Nincs szükség sem új hardverre, sem pedig új szoftver telepítésére.“

A vásárlók a Fold applikációjában már most megtalálják azokat a pontokat, ahol tudnak majd bitcoinnal fizetni a POS terminálokon keresztül. A listából kiválasztva beírhatják, hogy mennyi pénzt szeretnének elkölteni az adott boltban. Ha megtörtént a fizetés egy vonalkód jelenik meg a telefonon, amit az üzlet bár le tud olvasni a meglévő eszközeivel. Így történik a bitcoin elfogadás – mindössze 30 másodperc alatt.

A könnyített integráció révén megindulhat a tömeges bitcoin elfogadás a kisebb és nagyobb üzletekben egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük