Megtörtént az első, Tetherrel történő ingatlanvásárlás

Egy magánszemély állítólag Tether felhasználásával vásárolt lakást a múlt hónapban a venezuelai Anzoategui tengerparti államában. Ez az egyik első kriptovalutával történő ingatlanvásárlás, amelyet az országban feljegyeztek, de több ingatlan is szerepel a kriptovalutát fizetési lehetőségként elfogadó ingatlanok között Venezuelában.

Egy ismeretlen magánszemély a múlt hónapban Tether stabilcoinnal vásárolt ingatlant az ország egyik tengerparti államában, Anzoateguiban. Az illető azért választotta az USDT stabilcoint, mert a tranzakció gyors  – mondta Carlos Grau, a Grau Real Estate, az eladásban segédkező cég vezetője. Grau a Criptonoticiasnak úgy fogalmazott, hogy a tranzakció azonnal lezajlott, ami nagy előrelépés ahhoz képest, ahogyan az ilyen eladásokat általában a hagyományos pénzügyi eszközökkel bonyolítják.

A férfi kijelentette:

Egy ilyen művelet nyolc-tíz napot vesz igénybe, mert el kell küldeni egy levelet, amelyben bejelentik, hogy pénzösszeg érkezik. A kriptovaluták használatakor a tranzakció azonnal lezajlott, mindössze két telefonra volt szükség az üzlet lezárásához. Nem áll fenn a csalás vagy az átverés kockázata sem.”

A lakást 12 000 dollárért adták el, és bár az üzletet kriptovalutában bonyolították le, az ingatlan dokumentumában nemzeti valutában kellett feltüntetni az összeget, mert a nyilvántartásban még nem fogadják el a kriptovalutás fizetéseket tartalmazó dokumentumokat Venezuelában.

Egyre több ingatlanért fizetnek kriptovalutában

Egy regionális ingatlanügynökség képviselője szerint, bár ez a tranzakció az első ilyen jellegű tranzakció Venezuelában, az iparág egyre közelebb kerül a kriptopénz szélesebb körű elfogadásához. Elmondása szerint az ingatlanpiac próbál alkalmazkodni a vevők igényeihez, és ehhez az is hozzátartozik, hogy elfogadják a kriptovalutás fizetéseket. Bár még mindig a dollár a leggyakrabban használt valuta ezeknél a tranzakcióknál az ingatlanügynökök szerint a digitális valuták egyre nagyobb teret hódítanak a piacon. Még mindig rengetegen nem bíznak ezekben az eszközökben, de mivel az országban sokaknak kell eladniuk az ingatlanjaikat, meghallgatják az ingatlanirodák különböző javaslatait, köztük a kriptovalutában történő fizetést is, és a végén sokan rábólintanak a lehetőségre.

A legtöbb ilyen eladást dollárban – készpénzben – vagy nemzetközi átutalással fizetik ki amerikai számlákra, de a bankok gyakran zárolják ezeket a számlákat a beérkező nagy összeg miatt. A kriptopénzzel megkerülhetőek a bankok, így ezek a tranzakciók szinte azonnal lebonyolíthatók. A képviselő szerint, ahogy egyre több értékesítésben szerepel a kriptó mint fizetési mód, az emberek egyre magabiztosabban fogják használni a digitális eszközöket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük