Megugrott az 1000 dollár feletti bitcoin-tárcák száma

A Fidelity Digital Assets legfrissebb jelentése szerint 2024 eleje óta 20%-kal növekedett azoknak a bitcoin-tárcáknak a száma, amelyek legalább 1000 dollár értékű bitcoint tartalmaznak. 

A piaci trendek és befektetői magatartás 

A Bitcoin tárcák számának ilyen típusú növekedése azt jelzi, hogy a kisebb befektetők is egyre inkább megbíznak a bitcoinban, még az árfolyamingadozások ellenére is. A Fidelity jelentése rámutat, hogy a piaci viselkedés és a befektetői hozzáállás változása mögött számos tényező húzódik meg, beleértve a bitcoin fokozódó monetizációját és a kriptovaluta egyre szélesebb körű elfogadását. Mindezek mellett a jelentés rávilágított egy érdekes tendenciára is a bitcoin hodlerek körében. A hosszú távú tartók nettó pozíciója jelentős csökkenést mutatott a 2023-as harmadik és negyedik negyedév között. Az általuk birtokolt bitcoinok mennyisége 40,442-ről 31,376-ra csökkent. A csoport továbbra is jelentős kiáramlást tapasztalt, ami részben a Bitcoin új csúcsértékének elérésével magyarázható. Ez a helyzet a bitcoin felezési ciklusához képest szokatlan, és arra utalhat, hogy a befektetők túlértékeltnek látták a bitcoint a felezés előtt.

A bitcoin-tárcák számának növekedése

Elérte a 10,6 milliót azon bitcoin-tárcák száma, amelyek legalább 1000 dollár értékű bitcoint tartalmaznak, ami több mint duplája a 2023-as adatoknak. Ez a szám új rekordot jelent a kriptovaluta történetében, amely drámai, 101%-os növekedést mutat az előző évekhez képest. A bitcoin-tárcák számának emelkedése mellett a Bitcoin piaci értéke is jelentős, közel 25%-os emelkedést ért el az utóbbi hónapokban, ami a befektetői közösség optimizmusát erősítette.

Kapcsolódó: Pénzmosás vádjával letartóztatták a népszerű bitcoin-tárca alapítóit

Az önmegőrzés és a befektetői biztonság

Az utóbbi években egyre több bitcoin tulajdonos döntött amellett, hogy saját kezűleg őrzi meg kriptovalutáit, elkerülve ezzel a tőzsdékkel kapcsolatos biztonsági kockázatokat. A self-custody, azaz a saját megőrzés népszerűségének növekedése összefügg a tőzsdéken történt különböző biztonsági incidensekkel és a tőzsdei likviditás csökkenésével kapcsolatos aggodalmakkal. Ez a tendencia várhatóan tovább erősödik majd, különösen a nagyobb összegeket kezelő befektetők körében.