Megújult a Minerstat bányász kalkulátor: íme a legfontosabb tudnivalók

A Minerstat egy kriptobányász felügyeleti- és menedzsmentplatform, amely különböző monitoring lehetőségeket és szoftvereket kínál bármilyen bányászeszközhöz. A platform alkalmas mind a kisebb otthoni kriptobányászat, mind a nagyobb bányászfarmok támogatására, mivel minden szükséges szoftvert és funkciót kínál, amellyel támogathatók a napi működéshez szükséges követelmények. Fontos megjegyezni, hogy a Minerstat nem egy felhőalapú bányászcég és nem egy közvetítő. Ez azt jelenti, hogy az felhasználó által kiválasztott pool(ok)ban fog bányászni a bányászgép, és a pool fogja fizetni a felhasználónak az ott bányászott coinokat vagy a bányászjutalmakat.

minerstat

A Minerstat bányász-szoftvere az összes összekapcsolt gépről adatokat gyűjt, és elemzi a műveleteket és a hardverek állapotát. Ezt elképzelhetjük egy integrált műszerfalként is, amelynek a célja, hogy hasznos és pontos statisztikákat nyújtson a hatékony bányásztevékenység előmozdítása és a költségek csökkentése érdekében. A Minerstat platform teljes csomagot biztosít: Windows bányász-szoftver, dedikált operációs rendszer és alkalmazások az ASIC monitorozásához. A szoftver mobilalkalmazásokat is kínál, amelyek lehetővé teszik a rendszerek és az ASIC-gépek gyors és folyamatos nyomon követését.

A platform tehát egy komplett szolgáltatáscsomagot kínál a bányászathoz kapcsolódóan a felhasználóinak. Most azonban a megújult Mining profitability calculator – bányász nyereségkalkulátor funkcióját szeretnénk mélyebben bemutatni, amely egy nagyon részletes áttekintést kínál a tevékenység jövedelmezőségének jobb megértése érdekében.

Hogyan működik a bányász kalkulátor?

A bányász kalkulátor lehetővé teszi a felhasználónak, hogy saját adatbázist hozzon létre, amelyekhez beállíthatja a Minerstat adatbázisból származó hashráta- és teljesítményadatokat is tartalmazó hardvert, vagy szerkesztheti a hardvert, amihez megadhatja az algoritmusokon elért hashrátákat. A bányászkalkulátor kilistázza az ezen algoritmusok által támogatott coinok, pool-ok és piacterek listáját, a becsült jutalmakat, költségeket és az előrejelzett nyereséget. A minél szélesebb testreszabhatóság érdekében a következő paramétereket is lehet konfigurálni a felhasználó által:

  • Megadhatja a villamosenergia-költségeket és az energiafogyasztást;
  • Hozzáadhat egy teljesítmény-eltérítést, hogy figyelembe vegye a bányászgép egyéb komponenseit;
  • Megváltoztathatja a pénznemet;
  • Menteni és rendszerezni lehet a létesítményének megfelelő különböző típusú adatkészleteket;
  • Kiszűrheti az olyan speciális lehetőségeket, mint a multialgoritmus pool-ok, pool-ok és piacterek;
  • Megtekintheti a coin részleteit és ellenőrizheti a korábbi jövedelmezőségi adatokat.

A becsült jutalom kalkulálása az aktuális bányász nehézség, a blokkjutalom és az coin aktuális piaci ára vagy a pool által megadott adatok alapján történik. Az adatok szinte valós időben, minden 5 percben frissülnek.

bányászati kalkulátor

A bányász-jövedelmezőség kalkulátor jelenleg 116 bányászpool-nak (Mining Pool Hub, Zpool, NiceHash, F2Pool, Poolin, Nanopool, stb.) az adatait tudja valós időben szolgáltatni. Ha a listából kiválasztottuk az elemezni kívánt pool-t vagy a coint, akkor rákattintva a Minerstat részletes információt kínál a pool-ról vagy a tokenről. Megmutatja az elmúlt periódusban (1 óra, 24 óra, 7 nap) a becsült jutalmakat, a becsült bevételt, a költségeket és a becsült profitot.
A pool a historikus teljesítményt – a jutalmak, bevételek, a token árfolyama, általános napi jutalom és a hálózat hashrátája – egy grafikonon is ábrázolja.

A Minerstat bányászati kalkulátora részletes adatokat közöl a bányászati pool-lal kompatibilis bányászati hardverekről is. Rákeresve a GPU vagy ASIC bányászgépre (pl. Antminer E9, AMD RX 5700 XT) leellenőrizhetjük és összehasonlíthatjuk a hashrátát, a teljesítményt, hatékonyságot és a pénzügyi jellemzőket mint a becsült bevétel, költségek és becsült profit.
Ugyanígy a bányászati pool-hoz tartozó hashrátát is megjeleníti a Minerstat 3 hónapos időtávon. A hashráta egy fontos indikátor, ugyanis segít felmérni a hálózat erősségét is. Minél nagyobb a hashráta mutató értéke, annál nagyobb a biztonság a blokkláncon. Így ez egy fontos szempont ahhoz, hogy melyik pool-hoz csatlakozzunk és melyik coint kezdjük el bányászni.

bányászati kalkulátor

Hogyan találjuk meg a legjövedelmezőbb tokent a bányászathoz?

A legjövedelmezőbb coin megtalálása a megfelelő eszközök nélkül elég nehéz feladat lehet. Ezért számos olyan funkciót és eszközt implementált a Minerstat Dashboard-on és a weboldalon, amelyek lehetővé teszik a legtöbb profitot generáló token megtalálását, valamint egy fejlett profitváltó rendszer beállítását is.

Fontos megjegyezni, hogy nincs varázspálca, amely mindent beállítást elvégez a felhasználó helyett. Minden bányászati beállítás egyedi, és ezért egyedi ellenőrzést igényel. Ezért meg kell győződni róla a felhasználónak, hogy minden lépésnél figyelembe veszi, hogy mi az, ami fontos neki, és mire van szüksége. Érdemes először kis számú tokennel vagy több algoritmusból álló pool-okkal kezdeni. Tesztelni kell a különböző beállításokat, hogy felfedezzük, mi működik a legjobban. A következő lépéssorozaton érdemes végigmenni:

1. Szoftver

A felhasználónak regisztrált tagnak kell lenni a Minerstat platformon. Viszont minden, amit itt elmagyarázásra kerül, egy ingyenes Limited csomaggal is használható. Annyi a feltétel, hogy telepíteni kell a Minerstat szoftvert a hardverre.

2. Benchmark

A felhasználónak le kell futtatni egy benchmarkot a worker számára, hogy megtalálja az összes elérhető algoritmust, valamint azok sebességét és fogyasztását. Mielőtt a Mentés gombra kattintanánk, meg kell győződni róla, hogy a rig fut.

3. Bányász kalkulátor

Ha a benchmark befejeződött, a felhasználó exportálhatja az eredményeket a Minerstat bányász kalkulátorába. Ez kilistázza az összes elérhető tokent és elérhető multialgoritmus pool-t, beleértve a becsült bevételt és a becsült költségeket. Ha azt tapasztaljuk, hogy valamelyik tokennél kiemelkedő becsült bevétel van, érdemes először megvizsgálni részletesebben, mielőtt hozzáadnánk a profitváltóhoz. Ugyanis lehet, hogy annak a tokennek alacsony a volumene, vagy nem elérhető a kriptotőzsdéken. Számos multi-algoritmus pool is rendelkezésre áll. Ezek közül némelyikük a Minerstat partnere is, és a pool-ok oldalán útmutatókat is lehet találni a beállításukhoz.

4. Profitváltó beállításai

A felhasználó egy profitváltót is be tud állítani a worker számára. Hozzá kell adni a bányász kalkulátor alapján a legjobban jövedelmező coint, és ki kell tölteni az algoritmusok sebességét közvetlenül a benchmarkból. A profitváltó funkcionalitás a Minerstatnál lehetővé teszi speciális beállítások elvégzését is.

A Minerstat 10 percenként ellenőrizi a profitváltóba bevont tokeneket. Kiszámítja az aktuálisan becsült jutalmat a token bányászati nehézsége, az aktuális blokkjutalom, a coin aktuális árfolyama és a profit switch beállításaiban megadott hashing sebesség tekintetében. Ha pool díjakat is beállította a felhasználó, akkor a jutalom értéke a pool díjakkal arányosítva csökken. Ha villamosenergia költségek is meg lettek adva, akkor azok is levonásra kerülnek a végső jutalomból.
Végül, ha a legjövedelmezőbb tokenként kiválasztott coin jutalma magasabb a profitváltó funkcióban megadott százaléknál (például 0,5%), akkor a Minerstat úgy állítja be a workert, hogy az az adott coin a számára kiválasztott pool-on kezdjen el bányászni.

5. A jövedelmezőség figyelése

Miután a felhasználó beállította a profitváltót, ajánlott figyelni az eredményeket. Ellenőrizni kell, hogy:

  • Az előzetesen becsült jutalmak közel állnak-e a valós jövedelemhez;
  • A pool-ok hatékonysága elfogadható-e;
  • Nincs-e túl sok kiugrás;
  • A worker nem vált-e túl gyakran.

Tippek és trükkök a bányász kalkulátor használatához

Egyre több felhasználó fedezi fel, hogy milyen nagy segítséget nyújtanak a különböző kalkulátorok a helyes és jövedelmező bányászati tevékenység elindításához vagy működtetéséhez. Érdemes azonban kiemelni néhány tippet és trükköt, amik megválaszolják azokat a kérdéseket, amelyeket egy bányásznak fel kell tennie, amikor azt vizsgálja, hogy mit bányásszon.

Minden bányász kalkulátor első szabálya: Ha egy coin becsült bevétele nagyon magas, akkor nagyobb az esélye annak, hogy valami baj van a kalkulációban vagy éppen ezzel az coinnal, mint annak, hogy valóban ennyit kereshetünk vele. Emberek ezrei használják a bányász kalkulátorokat nap mint nap, és ők is ugyanazt az adatot látják, mint te – ha a coin valóban vagyonokat termelne, a legtöbb bányász már bányászná.

Fel lehetne tenni a kérdést, hogy miért van egyébként egy ilyen coin akkor a bányász kalkulátorban? A válasz logikus: néhány tapasztalt bányász, a coin fejlesztői vagy a coin pool-üzemeltetői valóban bányásszák ezt a coint. Ha pedig csak egy bányász is bányássza a tokent a Minerstat segítségével, akkor azonnal hozzáadják a platform üzemeltetői a bányász kalkulátorhoz.

A bányász kalkulátorok második szabálya: A kalkulátor eredményeit csak referenciaként szabad mint összehasonlítási pont alkalmazni, és nem lehet a kalkulált értéket tényként kezelni. A kalkulátor eredményei csak különböző bemeneti inputok matematikai műveleteinek eredményei. Ha a számítások bemenetei eltérőek, akkor az eredmények is eltérőek lesznek.

Összegzés

A kriptobányászat továbbra is az egyik legfontosabb tevékenység a kriptoökoszisztémában. A kriptobányászatból származó jövedelmek azonban már nem olyan jelentősek mint néhány évvel ezelőtt. Ez különböző tényezőkre vezethető vissza mint például a Bitcoin feleződése és a bányászok számának növekedése a hálózatban.

Az egyetlen módja annak, hogy megállapítsuk egy adott kriptopénz bányászatának jövedelmezőségét, egy bányászat-jövedelmezőség kalkulátor használata. Az eszközök lehetővé teszik a bányászok számára, hogy hozzáférjenek a különböző algoritmusok és kriptovaluták jövedelmezőségére vonatkozó információkhoz.

A Minerstat által kínált bányász kalkulátor is egy nagyon értékes eszköz a bányászat életképességének meghatározásához. Azonban továbbra is csak referenciaértékként szabad kezelni, mivel csak a bányászat adott időpontjában fennálló jövedelmezőségét tudják előrejelezni, a jövőbeli nyereséget nem fogja tudni sohasem megmondani.