Megvan a német banki kriptopénz első ügyfele

A SatoshiPay kriptopénz fizetési szolgáltató lesz az első, ami a német euró alapú stabilcoint integrálni fogja a szolgáltatásai közé.

Kedden jelentette be a Blue Star Capital – a SatoshiPay befektetője, hogy a fizetési szolgáltató partnerségi megállapodást kötött az EURB-vel, pontosabban az euró alapú stabilcoin bankjával, az Bankhaus von der Heydt-el. A határokon átívelő pénzküldési szolgáltatását, a DTransfert a SatoshiPay a jövőben EURB alapon is elérhetővé teszi majd.

Az 1754-ben alapított Bankhaus von der Heydt német bank a Bitbonddal együttműködve a Stellar blokkláncát használva indította el az euró alapú stabilcoin kriptopénzét még a múlt héten. A Bitbond adta a kriptopénz és blokklánc technológiai hátterét, a Bankhaus von der Heydt pedig a banki infrastruktúrát és a szabályozásnak megfelelő környezetet. Az EURB az első olyan stabilcoin, amit euró alapon egy az Eurózónában tevékenykedő bank bocsátott ki. A bank révén azonnali átutalásokat lehet eszközölni majd, mind a SEPA övezetben, mind pedig a kriptopénz szektorban.

A SatoshiPay DTransfer rendszerén keresztül körülbelül 80 millió euró értékű tranzakció folyik keresztül évente. Itt választhatják majd az ügyfelek a jövőben az EURB utalásokat is.

Kapcsolódó: Euró alapú stabilcoint bocsát ki Európa egyik legrégebbi bankja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.