Euró alapú stabilcoint bocsát ki Európa egyik legrégebbi bankja

A német Bankhaus von der Heydt, rövidítve BVDH, euró alapú stabilcoint dobott piacra a Stellar hálózaton.

A bank állítása szerint a token az első a maga nemében, ugyanis egy bankintézet bocsátja ki. A ma elindított EURB stabilcoint a Stellar blokkláncon fejlesztették ki a Bitbond tokenizáló és digitális vagyonkezelő technológiai szolgáltatóval együttműködve.

A digitális eszköz teljesen szabályozott és egy az egyben euróval fedezett. Azonban a szigorú szabályozási és az KYC követelmények miatt nem lehet nyíltan kereskedni vele a tőzsdéken.

Ha egy ügyfél hozzá akar jutni a stabilcoinhoz, akkor a BVDH letéti számláján fiat valutaátutalást kell kezdeményezni. Ez indítja be az EURB kibocsátást. A közlemény kimondja, hogy a pénzügyi alkalmazások fejlesztői azonnal felhasználhatják a tokent az eszközátadások on-chain rendezésére. A mögöttes platformot a Bitbond építette. Ez teljes kontrollt ad a banknak a stabilcoin biztonságához, beleértve a token égetéséhez és kibocsátásához szükséges mechanizmusokat is.

A SatoshiPay üzleti ügyfelei próbálhatják ki először az euró alapú stabilcoint

Az 1754-ben alapított BVDH hagyományosan az intézményi ügyfelekre koncentrált, és az értékpapírosítással kapcsolatos ügyletekkel foglalkozott. A döntés, hogy a Stellar-t és a Bitbond-t (amelyek 2019 óta működnek együtt) alkalmazzák, az után hozták meg, hogy a bank egy évig vizsgálta az elosztott főkönyvi technológiát. A BVDH ügyvezető igazgatója, Philipp Doppelhammer kifejtette:

A Bitbond és a Stellar vonzó volt számunkra az eszközök hálózaton való egyszerű kibocsátása és kezelése miatt.

Doppelhammer kijelentette, hogy az EURB első felhasználási esete a „határokon átnyúló pénzátutalások” lesz a blokklánc fizetési társaság, a SatoshiPay üzleti ügyfelei számára.

Radoslav Albrecht, a Bitbond alapítója és vezérigazgatója megjegyezte:

A bankok általában nem éreznék jól magukat olyan stabilconok használatával, mint a Tether vagy az USDC, a mögöttük rejlő potenciális partnerkockázat miatt […] Inkább a bankok által kibocsátott stabilcoinokkal dolgoznak, és ugyanez igaz az intézményi befektetőkre is.

A német szabályozó, a Szövetségi Pénzügyi Felügyeleti Hatóság már megadta jóváhagyását a Bitbond számára, hogy tokenizált kötvényeket bocsásson ki a Stellar-on.

Szintén friss hír, hogy a hét elején a német Hauck & Aufhäuser magánbank is bejelentette első kriptoalapját, a HAIC Digital Asset Fund I-t, amely 2021. január 1-jével indul, és magába foglalja a Bitcoin-t (BTC), az Ether-t (ETH) és a Stellar XLM-ét is.