Melyik 5 kriptóba fektetnének az elemzők?

Lassan a 2023-as év feléhez érünk, és a kriptodeviza piac nagy része vagy veszteségben van, vagy csak szerény nyereséget hoz a naptári évben. A Finbold elemzői áttekintették a piacot, és összegyűjtötték a legígéretesebb kriptodevizák listáját, amelyek darabját még mindig jóval olcsóbban lehet megvásárolni, mint például 1 BTC-t vagy 1 ETH-t. Az elemzők főként a nagyobb projektek közül válogattak, amelyek egyfelől kisebb kockázatot jelenthetnek, másfelől viszont semmiképpen sem ezek az eszközök fogják a százszoros megtérülést hozni karácsonyra.

XRP (XRP)

Mivel az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) és a Ripple közötti per úgy tűnik, hogy a blokklánc-cég javára dőlhet el, az XRP árfolyama jelentős mozgásokra számíthat. Az elemzők alulértékeltnek tartják az XRP árfolyamát, és úgy vélik, hogy a lehetséges pozitív kilátások még nincsenek beleárazva az eszközbe.

A cikk írásának pillanatában az XRP token 0.45 dolláron forog, ami az elmúlt 24 órában 1.3%-os csökkenést jelent, de az előző hét napban 0.8%-os növekedést ért el. A havi grafikonon 0.9%-os veszteséget olvashatunk.

Cardano (ADA)

A Cardano mögött álló csapat folyamatosan keményen dolgozik a Proof-of-Stake (PoS) blokklánc fejlesztésén. Habár kevés figyelem irányul a Cardanóra, számos kulcsmutatóban kiváló eredményeket érnek el, mint például a tranzakciók száma, az összesített forgalom, az aktív kriptotárcák száma, a nagyobb befektetők aktivitása, a lekötött stake-ek értéke és az újonnan bevezetett okosszerződések száma.

Jelenleg 0.36 dolláros áron kapható, ami 2.5%-os 24 órás, illetve 5%-os 7 napos csökkenést jelent, míg az elmúlt 30 napban 5.4%-os veszteséget szenvedett.

TRON (TRX)

A TRON projekt befektetői jól bírják a hullámvasutazást, az árfolyam időnként felível, majd visszaesik. Nemrégiben sikerült (rövid ideig) az összes többi kriptodevizát maga mögé szorítania a közösségi médiás, piaci és árváltozási mutatókat vizsgáló AltRank-on, amely 5242 kriptodeviza projekt adatait elemzi.

Jelenleg 0.08 dolláron kereskedik, ami 0.7%-os csökkenést jelent az elmúlt 24 órában, de a héten így is jelentős, 9%-os emelkedést ért el. Az előző hónaphoz képest 16.9%-os növekedést mutat.

Polygon (MATIC)

A Polygon árfolyamában sok elemző vár emelkedést arra alapozva, hogy a következő hetekben megújítják a hálózati díjstruktúrát, bevezetik a zkEVM optimalizálását, valamint várhatóan kb. 20%-al fognak csökkenni a tranzakciós díjak.

Jelenleg a MATIC ára 0.88 dollár, ami az elmúlt naphoz képest 0.9%-os növekedést jelent, és az árfolyam pontosan ott van, ahol 7 nappal ezelőtt volt. A MATIC megpróbálja ledolgozni az elmúlt 30 napban elszenvedett 9%-os esését, egyelőre változó sikerrel.

Polkadot (DOT)

A Ledger körüli incidens hatására sok felhasználó úgy tűnik, hogy eltávolodik a cégtől, és inkább a Polkadot Vault alkalmazását választja. A Polkadot Vault egy olyan alternatíva hideg-tárcákra (cold wallet), amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy telefonjaikat szuper biztonságos kriptotárcává alakítsák.

A DOT-ot jelenleg 5.26 dolláron kereskedik, ami 0.9%-os veszteséget jelent az elmúlt 24 órában, és 3.2%-os bukást az elmúlt hét napban, miközben az elmúlt 30 nap sem néz ki túl jól: -9.8%-ot mutat a grafikon.

A cikkben szereplő adatok 2023. május 25. 14:00-kor (GMT+2) aktuális állapotot mutatnak,  forrás: CoinGecko.