Menekülnének a bitcoin core fejlesztői a Microsoft által frissen felvásárolt GitHubról

A bitcoin core fejlesztői idegesen reagáltak a hírre, hogy a Microsoft 2 milliárd dollárért felvásárolta a GitHub platformját.

Mentenék a projekteket a bitcoin core fejlesztői a GitHubról

A Bloombergen megjelent anonim forrásra hivatkozva gyorsan terjedt el a hír, hogy a Microsoft felvásárolta GitHubot. A hírre reagálva egyre többen szeretnék, hogy a bitcoinnal kapcsolatos fejlesztések lekerüljenek a platformról.

A bitcoin core fejlesztői évek óta használják a GitHubot a programok dokumentálására és a globális együttműködésre. Nem meglepő módon a felvásárlás híre nem tölti el örömmel a kriptoközösséget.

Wladimir J. van der Laan bitcoin core fejlesztő a Twitteren válaszolt arra a kérdésre, hogy a fejlesztőknek véglegesen el kellene hagyniuk a Githubot. Mások szerint a Microsoft gátat vethet a bitcoin további fejlesztésének. És volt aki csak annyit nyilatkozott, hogy a kriptoközösségnek is meg volt korábban a lehetősége, hogy tegyen az ügyben: mindössze egy 2 milliárd dolláros ICO-ra lett volna szükség.

A Github már korábban is jelezte, hogy független kíván maradni egy esetleges felvásárlás esetén. Ennek ellenére már most jelentős mértékű a projektek átszivárgása a rivális GitLab oldalra, melyet sokan a #movingtogitlab hashtaggel fejeznek ki a közösségi oldalakon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük