Mennyi Bitcoinra lenne szüksége az országoknak az aranytartalékuk kiváltására?

Mivel már jó pár éve a digitális korban élünk, nem lenne itt az ideje eltávolodni a fizikai eszközöktől? Ha igen, mennyi Bitcoinra lenne szüksége az országoknak az aranyuk lecserélésre?

Az időnk nagy részét már az online térben éljük. Itt irányítjuk üzleti vállalkozásainkat, itt szervezzük a különféle eseményeket, és a digitális csatornákon kommunikálunk a barátok nagy részével is.

Most már rendelkezésre áll egy sokkal hatékonyabb eszköz az érték megőrzésére az aranytömbök helyett. Ez elkerülhetetlenné teszi az aranytartalékok leváltását a digitális eszközökre, mint a Bitcoin.

Ahogy @Rhythmtrader kifejti a Twitter tweetjében, ennyi Bitcoinra lenne szüksége az egyes országoknak a jelenlegi aranytartalékaik kiváltására:

  • USA: 913 388 BTC
  • Németország: 378 416 BTC
  • Oroszország: 232 033 BTC
  • Kína: 206 923 BTC
  • Japán: 85 932 BTC
  • UK: 34 847 BTC

Ma már a digitális korban élünk, a digitális arany elkerülhetetlen

Széleskörű érvelést lehet felhozni annak érdekében, miért lenne jó áttérni a digitális aranyra, de nem tűnik valószínűnek, hogy az országok elhagynák az aranytartalékokat.

A Bitcoint az elmúlt hónapokban a régóta várt stabilitás jellemezte (még annak ellenére is, hogy pillanatnyilag 9500 dolláron kereskedik). Azonban Peter Schiff, kereskedő és aranybálványozó szerint újra megbukott a Bitcoin ‘a biztonságos menedékeszköz teszten’ az elmúlt időszakban.

Ő az előző hónap végére utal, amikor a kereskedelmi konfliktus az USA és Kína között a globális részvénypiacokat a mélybe lökte, a befektetők pedig a menedékeszközökbe, mint aranyba menekültek. A svájci frank, a japán jen és az arany árfolyama is kilőtt ekkor, míg a Bitcoin árfolyama 8 %-ot esett.

A Bitcoin azonban a helyes irányba tart azon az úton, ahol előbb-utóbb le tudja váltani a nehézkes és elavult nemesfémeket. Az abszolút szűkösség, ami jellemzi és az a képesség, hogy a pár perc alatt a világ bármely pontjára utalhatod, egyszerűen kiemelkedő eszközzé teszi a Bitcoint.

Amíg azonban az országok küzdenek azzal, hogyan is működik a technológia, a felhasználók pedig azon aggódnak, hogyan tárolják a Bitcoinjaikat biztonságosan, addig a kormányok és a központi bankok inkább ragaszkodnak a fizikai eszközökhöz, mint az arany és ezüst, és nem lépnek a digitális eszközök és tartalékok bevetése érdekében.

Miért is tennék? Egy globális, decentralizált menedékeszköz/fizetőeszköz/értékőrző tárolása, ami a hagyományos piacok válságaiból nyeri erejét könnyen elhozhatja az utolsó vacsorát a központi bankok számára is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük