9 hónap alatt 100 tonnával nőtt Kína aranytartaléka

A Trump-kormány által előidézett kereskedelmi feszültségek hatására január óta több közel 90 tonnával nőtt Kína aranytartaléka. Amíg a kínai jegybank aranyban remél bunkert találni a feszültségek ellen, addig a lakosság a bitcoinban látja a kiutat.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

Csak augusztusban Kína újabb 190 000 uncia aranyat vásárolt, ami közel 6 tonnának felel meg. A 100 tonnás kínai gyarapodás mellett az oroszok is rekordütemben vásárolják a nemesfémet. Köszönhetően a megnövekedett intézményi keresletnek, száguld az arany az elmúlt pár hónapban.

A nemesfém világpiaci ára mintegy 18%-kal emelkedett január óta. És még nincs vége, vélik az elemzők. A Goldman Sachs bank előrejelzése szerint az unciánkénti árfolyam elérheti az 1600 dollárt is. Jelenleg valamivel 1500 dollár alatt, 1492 dolláron kereskedik.

Esik a kínai jüan, menetel a bitcoin és az arany

A kínai jüan az eszkalálódó kereskedelmi háború eredményeként a dollárral szemben az elmúlt 10 év legalacsonyabb szintjén árfolyamán tanyázik.

A nemrégiben Hongkongban kizajlott tüntetések szintén az arany és a bitcoin malmára hajtja a vizet, mivel a tüntetők már hetek óta tömegesen vonják ki a helyi bankokból a megtakarításaikat és váltják át dollárra, aranyra vagy épp BTC-re. A közösségi médián indult bankrohamhoz eddig több százan csatlakoztak több millió hongongi dollárt kivonva a bankokból.

(Forrás: Business Insider)

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.