Merre tovább bitcoin – elemzők válaszolnak az árfolyam alakulásával kapcsolatban

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A vezető kriptovaluta március 13-án történelmi csúcsot döntött 61 700 dolláros árfolyammal. Azóta 55-60 ezer dollár között mozog. Szakértők elemezték, milyen tényezők és hogyan befolyásolhatják a BTC-t.

Az elmúlt öt napban a bitcoin árfolyama 57-60 ezer dollár között ingadozott. A kriptovaluta március 13-án új történelmi csúcsot döntött 61 700 dolláron. Két nappal ezelőtt a BTC ismét megközelítette ezt a mérföldkövet, de végül nem lépte túl. Az RBC-Crypto által megkérdezett szakértők elmagyarázták, hogy a bitcoin mikor lesz képes újabb rekordot dönteni.

Jelenlegi perspektívák

“A fő kriptopénznek már most mindene megvan ahhoz, hogy újabb rekordot érjen el” – mondta Michael Ross-Johnson, a Chatex p2p kriptovaluta platform vezérigazgatója. Véleménye szerint az egyik tényező, amely megnyomhatja a BTC árfolyamát, az Joe Biden amerikai elnök 3 billió dolláros infrastruktúra-fejlesztési programja. A lakosság számára nyújtott “helikopterpénz” könnyen a kriptotőzsdéken landolhat – jegyezte meg a szakember.

Michael Ross-Johnson hozzátette, hogy egyre több ország fogadja el a bitcoint mint fizetőeszközt, ami szintén pozitívan hathat az árfolyamra. Kiemelte még Elon Musk-ot is, aki naponta jelenik meg újabb és újabb sajátos akcióval a Twitteren, melyeknek komoly árbefolyásoló hatásuk lehet.

“A kriptopiacot most nagyon komolyan veszik a központi bankok és nagyvállalatok, ezért a bitcoin árstabilitást mutat” – jelentette ki Artem Deev, az AMarkets elemzési osztályának vezetője. Elmondása szerint a kriptovaluták áremelkedése miatt a befektetők HODLER módra váltottak. Artem Deev szerint valószínű, hogy a bitcoin még egy ideig a 50-60 ezer dollár között fog csücsülni.

banner

Szerinte az is befolyásoló tényező, milyen aktuális hírek jelennek meg a kriptopénzzel kapcsolatban: „A negatív hírek komolyan csökkentik az árfolyamot, a pozitívak pedig növelik. Korrekció várható, de hosszú távon növekedésre számíthatunk. Most a piac az új jelekre vár” – magyarázta az elemző.

Hova tovább?

“A jelenlegi helyzetben a bitcoinnak nehéz megdöntenie saját rekordját” – Vitalij Kirpicsev, az oroszországi TradingView fejlesztési igazgatója. Megjegyezte, hogy a Visa-ról és a Morgan Stanley-ről szóló hírek a kriptovaluták elfogadásáról már nem okoznak olyan nagy válaszreakciót, mint korábban. Véleménye szerint ez azt jelenti, hogy a valuta értéke már egy egyensúlyi szintet ért el, vagy valahol a közelében van.

Emlékeztetőül múlt héten a Visa, majd a PayPal lehetővé tette a felhasználók számára, hogy közvetlenül kriptovalutával fizethessenek. A szolgáltatás ügyfelei, akik bitcoint, ethert, bitcoin cash-t és litecoint tartanak számlájukon, már felhasználhatják azokat árucikkek vagy szolgáltatások fizetésére.

“A tavaly októbertől kezdődő növekedési hullám szükségszerűen a történelmi maximum elérésével ért véget. Ezért, ha az elkövetkező napokban nem látunk hasonlót, a bitcoin nagy valószínűséggel lassú oldalirányú mozgást fog mutatni” – jósolta Vitalij Kirpichev.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.