Mesés tengerpart, gyönyörű hegyek, kriptó adómentesség? Miért ne!

Mesés tengerpart, barátságos emberek, kriptovaluta adómentesség és némi bitcoinért útlevél… Egy egzotikus hely, mely tárt karokkal várja a kriptovaluta befektetőket. 

Saint Kitts és Nevis egy szigetország a Karib-térségben. A nyugati félteke legkisebb szuverén állama. Az ENSZ, a Nemzetközösség, és az Amerikai Államok Szervezetének tagja.

A kettős elnevezés magyarázata az, hogy a sziget korábbi neve San Cristobal (Szent Kristóf) volt, amelyet a 17. században ide települő brit lakosok átvettek Saint Christopher alakban. A Kit vagy Kitt a Christopher egyik becézett alakja volt. A Saint Kitt’s island (kb. Szent Kristi szigete) név rövidült végül Saint Kitts-re. Az állam alkotmányában és kormányzati honlapján is mindkét név szerepel. Ez a két szigetből álló ország melegszívű és vendégszerető lakóiról híres. Lenyűgöző tengerpartjai és gyönyörű hegyei, valamint a helyi “chillin” kultúra sokakat csábíthat erre a mesés helyre.

Na, de miért is érdekes ez a kriptotulajdonosok számára?

St. Kitts és Nevisnek ún. befektetési állampolgársági programmal próbálja magához csábítani az embereket. A befektetők 150 000 dolláros befektetésért cserébe útlevelet kaphatnak. De most hirtelen, ha van 3,89 BTC-t, ott élés nélkül is kaphatsz útlevelet.

A kriptós élet itt még nem ér véget. Azok, akiknek már van útlevele, a kriptovalutákból származó nyereség után nem adóznak. Emellett fontos megemlíteni azt is, hogy a helyi bankok örömmel dolgoznak együtt a kriptobefektetőkkel. Nem néznek úgy a kriptósokra, mint a véres rongyra, ezenfelül az országban számos bitcoin ATM-et is telepítettek.

A Savory & Partners a kormány akkreditált ügynöke segít az embereknek abban, hogy befektetés révén állampolgárságot szerezzenek. Azt mondják, hogy a kriptovaluták után egyre több országban kell adózni, sok helyen kifejezetten magas adókulcsot vetettek ki a digitális eszközökre, így egyre többen gondolkodnak el azon, hogy hova is települjenek, ahol az állam nem úgy tekint rájuk, mint valami bűnözőkre.

A szigetország egyik leghíresebb kriptós alakja Roger Keith Ver, korai bitcoin befektető, aki az amerikai útleveléről lemondva St. Kitts és Nevis-i útlevelet kapott. A Karib-tengeren éli a mindennapjait, ahol élvezheti a pénzügyi szabadságot, a hűs tengert és a helyiek kedvességét. Vele kapcsolatban a Savory & Partners azt mondta:

“A kriptopénz bizonyos fokú pénzügyi szabadságot ad az embereknek, de a teljes potenciálját egy olyan kriptobarát, adókedvezményeket kínáló ország állampolgárságának megszerzésével lehet kibontakoztatni, mint Saint Kitts és Nevis.”

Majd hozzátették: “A több állampolgársággal rendelkezők nagyobb utazási, gazdasági és politikai szabadságot élveznek, mint az egyetlen állampolgársággal rendelkezők. Ez a szuverenitás egy teljesen más életstílusnak ad teret, ahogyan a kriptopénz lerombolja a központosított pénzügyek béklyóit.”

Ahogy a blokklánc technológia fejlődik és a kriptovaluták egyre nagyobb figyelmet kapnak, sokan ráébrednek arra, hogy milyen fontos is a pénzügyi szabadság, az egyén szabadsága. Az öntudatra ébredtek pedig olyan helyet próbálnak keresni, ahol ezt a szuverenitást meg tudják élni.