Mi ütött a Doge kutyába? 40% pluszban van a Dogecoin

A megnövekedett kereskedési volumen kedvezően hatott a dogecoin (DOGE) árfolyamára. A pénteki kripto-őrület mindig jó folytatást ígér a hétvégére is.

A dogecoin egy igazi őskövület a kriptovaluták között és sokkal kisebb számokkal, de a bitcoin árfolyamával párhuzamosan mozgott, egészen eddig. A több havi oldalazó árfolyam után DOGE pénteken 40%-ot erősödött, ami a 115 milliárdos coin kínálatával a 22. legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptovalutává tette a Coin Market Cap listáján.

A masszív erősödés feltehetően fenntartathatatlan lesz hosszú távon, bár meg kell jegyezni, a DOGE tudna hova erősödni. Jelenleg nem egészen fél dollárcentet ér (~0,00048 USD). Január 7-én állította be a mindenkori rekordját, amikor egészen 1,8 centig erősödött.

A coin a bitcoinnal (pontosabban a szatosival szemben, a legkisebb mértékegysége a bitcoinnak 1 BTC = 100 000 000 szatosi ) szemben is jól teljesít. Az augusztus 29-ei 36 szatosiról egészen 68 szatosiig emelkedett.

Ahogy emelkedik a kriptovaluták kereskedési volumene, úgy nő a dogecoin kereskedési volumene is. Jelen pillanatban a Gate.io DOGE/USDT párja adja a volumen 30%-át, majd ettől leszakadva következik a DOGE/BTC a Poloniex (egyébként a kriptotőzsde pár órával korábban adta az USDT/DOGE devizapárt is ami szintén dobhatott egyet rajta) és a Bittrex tőzsdéken 14 és 12 százalékkal. Az egy napos kereskedési volumen 90 millió dolláron áll.

Hogy milyen fundamentumok okozták a hirtelen erősödést, azt még a nemzetközi médiából is nehéz kideríteni. Itt a Bitcoin Bázisnál utoljára 2017 januárjában szenteltünk cikket a mémcoinnnak mikor hajléktalanoknak kezdtek el zoknit osztani az Egyesült Államok nyugati partján.

Az egyetlen idevágó hír a cryptoglobalist oldalán jelent meg miszerint a Dogecoin csapata a token likviditás növelésén dolgozik és össze szeretné kötni a Dogecoin protokollt az Ethereum hálózatával mely segítségével az Ethereum hálózatán is tranzaktálni lehet a DOGE-val. A Dogethereumra keresztelt on-chain megoldás demójával szeptember 5-én jön ki a csapat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.