A Miami Dolphins amerikai futballcsapat ‘hivatalos pénze’: Litecoin

Az amerikai futballcsapat Miami Dolphins partnerséget kötött a Litecoin Alapítvánnyal a kriptopénz elfogadása céljából.

A Litecoin Alapítvány csütörtökön jelentette be a partnerséget, ami hivatalosan szeptember 5-én, az NFL 2019-es szezonjának nyitásakor indult. A Dolphins onnantól a litecoint, mint “hivatalos kriptopénze” fogja feltüntetni.

Lényegében annyit jelent, hogy a hazai meccsekre a belépőt litecoinban és bitcoinban is megvásárolhatják a szurkolók és a jegyek árának felét a Miami Dolphins Alapítvány egyben jótékonysági célokra ajánla fel.

A kriptopénzes vásárlásokat egy külsős pénzszolgáltató, az Aliant Payments teszi lehetővé.

Charlie Lee, a litecoin megalkotója és a Litecoin Alapítvány igazgatója így nyilatkozott:

Az együttműködés világszerte több millió embernek teszi láthatóvá a Litecoint akkor, mikor a kriptopénzek elfogadottsága egyre nagyobb lendületet kap köszönhetően annak, hogy az ökoszisztéma képes valós felhasználási eseteket felmutatni, ami korábban nem volt lehetséges. Az együttműködés kiváló skálázási mód a Litecoin figyelemfelkeltésére és az emberek megismertetésére a kriptopénzekkel.

A partnerség nem fogja litecoin milliomossá tenni a Miami Dolphins futballcsapatot és vélhetőn kevesebb mint az éves bevételének 1%-ka fog litecoinban és bitcoinban befolyni, de marketingereje a partnerségnek felbecsülhetetlen.

A Litecoin Alapítvány amúgy kifejezetten aktív a sportszektorban. Múlt decemberben például partnerségre léptek az Ultimate Fighting Championship (UFC) MMA meccsek szervezőjével aminek keretében alkalmanként megjelenik a Litecoin logója az UFC meccseken is.

Pixelidőkor a litecoin 104 dolláron kereskedik és a bejelentés nem volt különösebb hatással az árfolyamára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük