Miami polgármestere ingyen BTC-t osztogat a helyieknek

A miami lakosok hamarosan egy tárcát kaphatnak némi ingyenes bitcoinnal, köszönhetően a Miami Coin sikerének.

Francis Suarez, Miami kriptobarát polgármestere bejelentette, hogy egy olyan programon dolgozik, amelynek keretében ingyen bitcoint adna a város lakosainak, a település Miami Coin kriptoprojektje által elért jó eredményeknek hála.

Suarez a Coindesk TV-nek kifejtette, hogy keresi a módját annak, hogy a Miami Coin hozamának egy részét szétossza a helyiek között. Bár néhány paramétert még meg kell határozni, az ötlet már előrehaladott állapotban van. A város vezetője úgy véli, a helyi kriptovaluta megnyitja az utat a helyiek előtt, akik komolyabb kapcsolatba kerülhetnek a vezető kriptopénzzel, a bitcoinnal.

A Miami Coin egy olyan kriptopénz, amely stratégiai projektek finanszírozásával igyekszik fellendíteni a város fejlődését. A technikai részért a CityCoins nevű startup cég felel. Ugyanakkor az adminisztratív és politikai szempontokat közvetlenül Miami városa kezeli.

Suarez azt állítja, hogy eddig mintegy 21 millió dollárt gyűjtöttek a Miami Coin tokenek eladásából. Az emberek alapvetően tokeneket vásárolnak és stakelik azokat, majd jutalmat kapnak. A jövőben a Miami Coin tulajdonosai bizonyos előnyöket kaphatnak a befektetésükhöz kapcsolódóan.

Másrészt a város is profitál, mivel ő a token kizárólagos szolgáltatója.

Francis Suarez most a token hozamának egy részét nem csak a Miami Coin tulajdonosok, hanem egy szélesebb csoport számára szeretné szétosztani, minden személyhez egy bitcoin-tárcát rendelve.

Digitális pénztárcákat hozunk létre a lakosaink számára, és közvetlenül a MiamiCoin hozamából adunk nekik bitcoint”.

Francis Suares rajong a kriptovalutákért

Francis Suarez a kriptopénzek egyik legnagyobb rajongója és támogatója. Eltökélt szándéka, hogy városát a blokklánc-technológiai ipar globális központjává tegye.

Mindenekelőtt ő volt az első, aki kitalálta, hogy a város vagyonának egy része bitcoinban legyen. Hasonlóképpen, aktívan részt vett az ország kriptopénziparának fejlődését elősegítő eseményeken.

A bitcoin és más kriptopénzek bányászai számára zöld és olcsó energiát ajánlott fel a város atomerőműveiből, így próbálta a városba csábítani a Kínából elűzött bitcoin bányászokat.

Azt is állította, hogy személyesen vásárolt bitcoint és ethert, és azt kérte, hogy első fizetését bitcoinban kapja meg.

Az iparág is felkapta a fejét Suarez polgármester megnyilvánulásaira. Az FTX például nemrég megvásárolta a Miami Heats stadion névhasználati jogait, mely mostantól FTX Arena néven fog futni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük