Miamiban 2 hónap alatt 10 millió dollár lett a MiamiCoin bevétel

Még augusztus elején írtunk arról, hogy Miami városa elindította a MiamiCoint (MIA), ami a város natív kriptovalutája. És most már vannak is eredmények, amelyek szerint a protokoll segítségével a város közel 10 millió dollárnyi bevételt generált magának. A MiamiCoin a CityCoins platformjának első nagy dobása és a Stacks (STX) programozható blokklánc segítségével működik. Az adatok azt mutatják, hogy a miami lakosok nagyon komoly bányászati tevékenységet folytatnak MIA szerzésére.

Ömlik a pénz Miamiba a MiamiCoin segítségével

A hivatalos bejelentés szerint az összes bányászati bevétel 30%-a került a városhoz, ebből kiszámítható, hogy mennyi volt a teljes bevétel. Miami már előzetesen is közölte, hogy minden bevételt a város fejlesztésére és a lakosok mindennapjainak javítására használnak fel. A település polgármestere, a kriptovaluták támogatásáról is ismert Francis Suarez egy hete azt mondta egy interjúban Anthony Pomplianónak, hogy reményeik szerint a bevételek teljesen ellensúlyozni fogják a város adókiadásait. Főleg, hogy a MiamiCoin ökoszisztémája még csak a kezdő fázisában van, és a növekedés nagyon ígéretesnek tűnik.

Három héttel ezelőtt Miami elkezdett hivatalosan adományokat is fogadni a protokoll segítségével. Ez alatt a három hét alatt 6 millió plusz dollár bevétel keletkezett. A kriptoban elismert influenszernek és szakértőnek számító Pompliano többször dicsérte már a MiamiCoint, főleg azért, mert a bitcoinra épült egy Stacks okosszerződés segítségével. Tehát nyilvános, decentralizált és nem módosítható. Suarez az Egyesült Államokban az egyik leginkább kriptopárti politikus, amikor Kína elkezdett fellépni a bányászok ellen, ő volt az egyik élharcosa a cégek Amerikába csábításának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.