Miami városa 4,3 millió dollárnyi kriptovaluta elfogadásáról döntött

Miami városvezetése hétfőn elfogadta a MiamiCoin projekt által generált, a városnak félretett 4,3 millió dollárnyi kriptovalutát, jelentette a Miami Herald. A pénz pontos felhasználásáról a jövőben döntenek majd.

Elfogadta a város a MiamiCoin kriptóit, de csak nagyon óvatosan

A MiamiCoin csak most augusztusban indult, de alig egy hónap alatt sikersztorivá tudta kinőni magát. A CityCoins kriptovaluta-fejlesztő cég által megalkotott altcoin ugyanis nagyjából 4,3 millió dollárt hozott Miami városának kasszájába. Ezt az összeget pedig egy hétfőn tartott szavazás keretében Miami vezetése el is fogadta a cégtől.

Maga a MiamiCoin is decentralizált alapon működik természetesen, azaz valójában a CityCoins sem birtokolta ezt. Azonban minden MiamiCoin sikeres kibányászása után a blokkjutalmak 30%-a egy, a városnak külön elkülönített tárcára kerül kifizetésre. A város vezetése ezen tárcához való hozzáférésről döntött a héten.

Miami polgármestere, Francis Suarez, aki már régóta kriptovárossá szerette volna Miamit tenni, nagy pozitívumként élte meg a vezetőség döntését.

„A tény, hogy a CityCoins a MiamiCoin megalkotása mellett döntött, is megmutatja, hogy a kriptoközösség hogyan vélekedik a városról,” mondta Suarez a döntést követően egy interjú során. Ezután azt is hozzátette, hogy nagyon óvatosan fognak bánni a kapott kriptovalutával, és egy ideig még egyáltalán nem tervezik ennek elköltését. Sőt, a város valójában kriptovalutaként nem is szeretné felhasználni az összeget, csak dollárra váltva fogadja ezt el a megegyezés szerint.

„Hosszasan beszélgetni fogunk még a bizottság tagjaival, ahogy egyre több pénz lesz generálva, hogy pontosan mi is a legeffektívebb módja az alap felhasználásának. Nagyon új a technológia, és biztosra akarunk menni,” emelte ki Suarez.

A főpolgármester azt is hozzátette, hogy a döntés nem jelenti azt, hogy a város bármilyen mértékben támogatná a MiamiCoint, illetve, hogy a projekt továbbra sem használhatja majd a város hivatalos logóját.

A jelenlegi tervek szerint a kapott kriptopénzből számos projekt megvalósítását szeretné támogatni a város. Itt többek között helyet kaphat a klímaváltozás elleni küzdelem, a hátrányos helyzetű közösségek támogatása és a kriptó oktatás segítése.

A MiamiCoin a cikk írása idején már elérte a $0,038-as árfolyamot. Ez az elmúlt két hét alatt nagyjából 200%-os növekedést jelentett a CoinGecko szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük