Miami városának már saját kriptovalutája is lesz, a MiamiCoin

Miami és a kriptovaluták világa elég régóta mozog egy hullámhosszon. Nem csoda, hogy itt rendezték például a Bitcoin 2021-es konferenciáját, de már merültek fel egyéb kezdeményezések is a kriptovaluták használatát illetően. Francis Suarez, a város polgármestere már kezdeményezte azt is, hogy a közalkalmazottak a városban bitcoinban kapjanak fizetést és a kriptobányászat városba történő csábítására is tett lépéseket. És a város azóta sem tett arról, hogy a világ kriptofővárosa lehessen. Egy friss bejelentés szerint ugyanis Miami holnaptól elindítja saját kriptovalutáját, a MiamiCoint.

Miami és a kriptovilág

Ez lehetővé teszi az embereknek azt, hogy befektessenek magába a városba azzal, hogy projekteket és eseményeket támogatnak. Elvileg Miami lesz az első város, amely a CityCoinsszel való partnersége segítségével saját, “városi” kriptovalutát bocsát ki. Az ezeket a speciális tokeneket megvásárló befektetők és városlakók aztán Bitcoinban vagy Stacksben kaphatnak majd jutalmat a támogatásukért cserébe. A CityCoins hivatalos weboldalán az olvasható, hogy bár Miami lesz az első ilyen tokenkibocsátó város, nagyon rövid idő múlva követni fogja majd San Francisco is. Talán még a BudapestCoin sincs olyan túl messze. A MiamiCoin vagy $MIA birtokosok tehát bevételhez juttatják városukat, ugyanakkor BTC-ben is kereshetnek egy kicsit a befektetéseiken,szóval elvileg győztes-győztes helyzetről van szó a projekt vezetői szerint.

Úgyhogy Suarez polgármester továbbra is gőzerővel dolgozik a nagy álmán, hogy kriptovárossá tegye Miamit. És ezek már egyáltalán nem olyan fejlesztések, amelyeket egy átlagos lakos fel sem tud fogni. Hiszen például a városban adták el az eddigi legmagasabb áron, kriptoért elkelt ingatlant. 22,5 millió dollárt fizetett valaki egy házért még korábban. De a világ más részein is vannak ilyen városi törekvések, sőt, a városi kriptovaluta sem új ötlet. Dél-Koreában már 2018-ban is felmerült ez az elképzelés, de azt aztán elhalasztották 2022-ig. Pedig azzal a projekttel még nagyobb merítést hajtottak volna végre, hiszen a fővárosi szolgáltatásokat is igénybe lehetett volna venni a SzöulCoin segítségével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.