Michael Saylor azt mondta, sosem áll le a BTC vásárlással

A MicroStrategy korábbi vezérigazgatója elmondta, hogy nem fogja eladni sem a saját, sem a cége BTC-állományát annak ellenére sem, hogy a készlet nagyjából 4 milliárd dollárnyi nem realizált nyereséget könyvel el.

Michael Saylor, a MicroStrategy üzleti intelligenciával foglalkozó cég társalapítója és ügyvezető elnöke elárulta, hogy ő és az általa egészen a közelmúltig vezetett vállalat örökké Bitcoin-t ( BTC Price BTC Price ) fog vásárolni. Ezzel a kijelentésével Saylor tovább erősíti álláspontját a vezető digitális eszköz szószólójaként.

Saylor megjegyzései két hónappal azután hangzottak el, hogy a nemrég elindított spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapokat (ETF) az elmúlt három évtized legjelentősebb Wall Street-i fejleményének nevezte, és az S&P 500 alap történelmi létrehozásához hasonlította őket.

A Bitcoin egyik legerősebb támogatójaként Saylor 2020-ban kezdett intenzívebb BTC vásárlásba. Így a MicroStrategy lett az első tőzsdén jegyzett vállalat, amely felhalmozta az eszközt. Miután a cég legutóbb januárban 850 BTC-t vásárolt, a készlete 190 000 BTC-re nőtt. Ezen állomány vásárlási átlagára 31 224 dollár, és a jelenlegi árfolyamon több mint 10 milliárd dollárt ér.

Mindeközben Saylor decemberben azt jósolta, hogy 2024-ben ugrásszerűen megnő a BTC-kereslet. Az előrejelzése be is igazolódott. Jelenleg a spot Bitcoin ETF-ek BTC-kereslete majdnem 10x akkora, mint a bányászok által rendelkezésre álló kínálat. Többek között is hozzájárult az eszköz árfolyamának legutóbbi emelkedéséhez.