Michael Saylornak köszönhetően a medvék nyugovóra térhetnek?

Michael Saylor nemrégiben bejelentette, hogy lemond a MicroStrategy vezérigazgatói posztjáról, hogy minden idejét és figyelmét a Bitcoinnak szentelje. De mégis mit jelent mindez a szektor jövőjére nézve?  

Nos, nehéz elképzelni egy jobb pozíciót, mint teljes munkaidőben bitcoin maximalistaként dolgozni. Megértjük tehát, Saylor miért nem szeretné, hogy egy szoftvercég működtetése teljesen elterelje álmai munkájáról a figyelmét, amikor szívesebben összpontosítana Satoshi Nakamoto igéjének terjesztésére. Így például több ideje marad majd podcastjeire, és ha szerencsénk van, a kínos ötperces interjúkra is, ahol ezredszerre is megkérdezik őt a bitcoin árfolyamának ingadozásairól.

Valljuk be, ha a kriptóról van szó, mindig van valami Saylor mosolyában, amiért egészen egyszerűen mindannyian odáig vagyunk. Nem véletlen tehát, hogy sokan kifejezetten boldogan fogadták a hírt, miszerint a férfi amellett, hogy a vállalat bitcoin vásárlásaira fog összpontosítani, azt fogja tenni, amihez a legjobban ért: vezérigazgatókat fog felkészíteni arra, hogy felvegyék személyes és vállalati gyűjteményeikbe szeretett kriptovalutánkat. Tervei szerint egyébként Saylor a Jack Dorsey-féle utat fogja járni, hogy egy innovatív, Bitcoin-központú technológiai vállalatot hozzon létre, és az is meglehet, hogy a bitcoinra szakosodott, kockázatitőke-befektetések élére áll.

Mi lehet Michael Saylor álmai munkája?

Nem sok közös van bennünk, bitcoinistákban és Saylorban, de egy dologban biztosan egyetértünk: szeretünk egy kávé mellett a Bitcoinról és a blokklánc technológiáról mondani a magunkét. Nos, teljesen elképzelhető, hogy Saylor az igazgatósági üléseken való részvétel, a végtelen előírásoknak való megfelelés és a médiakötelezettségek után pusztán csak arra vágyik, hogy egy finom cappuccino mellett a bitcoin maxikkal lógjon. Talán csak egy egyszerű élet és egy olyan közösség után epekedik, ahol szenvedélyesen osztják ötleteit, és segítenek a Bitcoint előrébb juttatni.

Így vagy úgy, elképesztően fontos, hogy a negatív hangok mellett a kriptovaluta pozitív oldalait is manifesztáljuk. Egyesek szerint ehhez a Fortune 500-as cégek vezérigazgatóinak bitcoinba kellene fektetniük, míg mások úgy gondolják, hogy új, élvonalbeli technológiákat kell kifejleszteni. De sokunk számára ez pusztán egy találkozó megszervezését jelenti, hogy segítsünk barátainknak és szeretteinknek megérteni a Bitcoin és a blokklánc működését. Hogy őszinték legyünk, minden törekvés egyformán fontos, ám annyi biztos: ha Michael Saylor beszáll a buliba, tehetségének és hírnevének köszönhetően már csak idő kérdése, hogy a medvék nyugovóra térjenek.