Már tőzsdén kereskedhető az első magyar kriptovaluta, a MicroCoin

Listázták az első magyar nyílt forráskódú blokklánccal rendelkező kriptovalutát a MicroCoint (MCC). Az MCC/BTC coinpárt a FinexBox hong kongi kriptotőzsde vette fel, ahol jelenleg 1 Ft értékű bitcoinért (a publikálás időpontjában 81 szatosiért) lehetett megvásárolni.

A MicroCoin egy nonprofit modellben működő magyar blokklánc projekt, fejlesztői az induláskor nem vontak be se ICO forrást, se kockatőkét, továbbá ahogy a bitcoin esetében is, bányászható. A projekt célja, hogy a kriptovaluták előnyeit a való világi szituációkban legyen képes demonstrálni, legyen szó a gyors és olcsó nemzetközi tranzakciókról, az utalások lekövethetőségégéről vagy a digitális érték programozhatóságáról.

Ennek jegyében az MCC coinokkal történő tranzakciók SMS, telefonhívás, Discord és Facebook Messenger használatával is lehetséges, továbbá @Pethical vezető fejlesztő elmondása szerint folyamatban van egy Android kriptotárca zártkörű tesztje is.

“Az alkalmazást publikus kiadása április elején várható, ahogy minden projektünk, ez is ingyenes és nyílt forrású formában kerül kiadásra. Ezen kívül dolgozunk webes elfogadási lehetőségeken, és IoT alkalmazásokba történő integráláson is. Már most biztosítunk olyan interfészeket, amelyek segítségével szinte bármilyen alkalmazásba könnyen és gyorsan integrálható a MicroCoin.”

A projekt ezzel egy újabb fázisába érkezett és elindult az önfenntartó piaci ökoszisztéma kialakulása felé, ahol a bányászoknak, fejlesztőknek, kereskedőknek és ami legfontosabb, a való világi felhasználásnak is szerepe lesz. Az MCC-t egyébként nem először listázzák, korábban megtalálható volt a kanadai MapleChange tőzsdén is, aminek egy hacktámadás vetett véget. Az öröm az ürömben, hogy a tőzsde bedőlése után a MicroCoin csapatának sikerült az összes tőzsdén kereskedett MicroCoint a jogos tulajdonosainak visszajuttatni.

A MicroCoin maximális érmekínálata 84 millió MCC, jelenleg 12 889 000 került kibányászásra és ebből a fejlesztői tárcákban 150 000 MCC tartottak meg a jövőbeli fejlesztésekre. A coin bányászalgója SHA256 (Korrekció: a MicroCoin kódját a PascalCoinból forkolták és ugyan az algoritmus SHA, de a PascalCoin féle és nem kompatibilis a bitcoin sha256 algoritmusával). Ez bányászoknak lehet hasznos információ. és a NiceHash bányászhash adokveszek oldalon fillérekért lehet számítási kapacitást bérelni rá.

A MicroCoin körül egy összetartó és elszánt közösség is kezd kialakulni, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a listázás költségét a közösség adományaiból fedezték. A Telegrammon ugyan nem, de a Discord csoportjuk kifejezetten aktív.

Kövess minket Facebookon és Twitteren! Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük