A Microsoft elnöke szerint a kormányoknak kellene csak digitális pénzt fejleszteniük

Brad Smith, a Microsoft Corporation elnöke nem lelkesedik a vállalati digitális valutákért.

Nem nyűgözik le Brad Smith-t, a Microsoft elnökét a saját gyártású digitális tokenekről szóló kezdeményezések – írta a Bloomberg. Smith kétségbe vonja a saját valuta kibocsátását, hiszen úgy véli, hogy továbbra is a kormányok a legalkalmasabbak ezen szerep betöltésére. “A pénzellátást olyan egységnek kell kezelnie, amely a nyilvánosságért felelős és valóban csak a közérdekre gondol, ez pedig a kormány” – nyilatkozta szerdán, a Bank for International Settlements által rendezett online konferencián.

Állítása szerint jelenleg a vállalatok nem képesek ellátni ezeket a funkciókat. Szerinte a társaságok által fejlesztett digitális pénzek hitelessége továbbra is érzékeny téma. “Magam sem vagyok nagy rajongója, biztatója vagy akarója annak, hogy saját valuta kibocsátásában vegyünk részt”.

A Microsoft elnöke kiemelte, hogy a cégnek nincsenek hasonló ambíciói az üzleti fejlődés terén. A Microsoft inkább távol tartja magát a kripto-kalandoktól. “Nem vagyunk bank, nem akarunk bankká válni, és nem akarunk versenyezni az ügyfeleinkkel, akik egyébként a bankok”.

A CBDC-k lassan, de biztosan célba érnek

Smith bombát robbantott az USA-ban a központi bankok digitális valutáival kapcsolatos véleményével. Nemrég arról számoltunk be, hogy az amerikai jegybank, a Fed már fontolgatja a digitális dollár létrehozását.

Jerome Powell, a Fed elnöke és az Európai Központi Bank Kormányzótanácsa megállapodtak abban, hogy a digitális készpénz bevezetésének előkészületeivel nem szabad sietni. A Bloomberg elemzői úgy gondolják, hogy a Wall Street-i óriások még mindig nem túl lelkesek a Federal Reserve CBDC-vel végzett kísérleteiért.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.