Hamarosan már az Excelben is ott figyel a Bitcoin

Hamarosan elérhetővé válik az Excel felhasználók számára a pénznemek között a Bitcoin szimbóluma is. A Microsoft hosszú távon számol a bitcoinnal.

Bitcoin szimbólum az Excelben

A Microsoft által tett lépés a legfrissebb jele annak, hogy a cég komolyan tekint kriptopénzre, ahogy egyébként ezt már egy ideje is teszi. Érdekes, hogy egyelőre csak a Bitcoin szimbóluma épül be az Excelbe a többi kriptopénz jele egyelőre kimarad a frissítésből.

A “thepowerx” Reddit felhasználó hívta fel elsőként a figyelmet a bevezetésre, majd később a lenti tweet is megjelent képernyőképpel kiegészítve a hírt.

Egyelőre további konkrétumok még nem állnak rendelkezésre, hogy mikor is kerül bevezetésre az új funkció. Továbbá akár az is elképzelhető, hogy a képernyőkép nem is eredeti. Egyelőre még nem erősítették meg, de nem is cáfolták a Microsoft részéről, hogy a kép hamis lenne.

A bitcoin Excelbe való integrálása konzisztens viselkedés lenne a Microsofttól az elmúlt évek tevékenységei alapján. Még 2014-ben vezették be hogy a termékeikért bitcoinban is elfogadnak a fizetést, ezzel ők voltak az elsők a nagy cégek között.

Bitcoinra építenek

A Microsoft nem csak a szimbólum bevezetésével tart a kriptovaluták világába, ugyanis nemrégiben fejlesztett és adott ki egy decentralizált személyazonosító eszközt a BTC blokkláncát felhasználva Ion néven. A rendszert használók maguk szabályozhatják digitális identitásukat, nincs szükségük hozzá egy specifikus cégre.

Az a tény, hogy a Microsoft a bitcoin blokkláncára építette a rendszerét, és nem egy annál gyorsabb megoldást választott, arra utal, hogy a továbbiakban is a bitcoint tekinti a kriptogazdaság fundamentális építőkövének. A bitcoin rendelkezik messze a legbiztonságosabb blokklánccal és a Microsoft vélhetően a jövőben is gy fog tekinteni rá.

Kövess minket Facebookon és Twitteren. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük